SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalci Rusya, Odesa'da Tuna Nehri'ndeki liman altyapısını hedef aldı: Bir kişi öldü

İşgalci Rusya, Ukrayna'nın Tuna Nehri üzerindeki İsmail Limanı'nı hedef aldı. Saldırıda depo, tahıl silosu tahrip edildi ve bir kişi hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2023 10:07
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 13:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci Rusya, Odesa'da Tuna Nehri'ndeki liman altyapısını hedef aldı: Bir kişi öldü

İşgalci Rusya, 6 Aralık’ı 7 Aralık’a bağlayan gece Ukrayna’ya karşı gece saldırısı düzenledi. İşgalcilerin hedeflerinden biri Odesa bölgesindeki liman altyapısı oldu. Rusya’nın fırlattığı kamikaze silahlı insansız hava araçlarının (SİHA) çoğu Ukrayna ordusu tarafından düşürülse de bazıları hedeflerine ulaştı.

İŞGALCİLER LİMAN ALTYAPISINI HEDEF ALDI

Ukrayna'nın Odesa Bölge Askeri İdaresi Başkanı Oleg Kiper sosyal medya paylaşımında, işgalci Rus ordusunun gece saatlerinde saldırı gerçekleştirerek Tuna Nehri'ne açılan İsmail (İzmail) Limanı hedef aldığını aktardı. Saldırıların yaklaşık 2 saat devam ettiğini belirten Kiper, “Hava savunmamız SİHA’ların çoğunu düşürdü ama maalesef hedeflerine ulaşanlar da var” dedi.

BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İşgalcilerin özellikle Tuna Nehri’ndeki liman altyapısını hedef aldığına dikkat çeken Kiper, “Depo binası, tahıl silosu ve tırlar tahrip edildi. Bir tır şoförü hayatını kaybetti. Olay yerinde çıkan yangın itfaiye tarafından söndürüldü.” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.