SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalci Rusya'nın saldırıları sonucunda 7 kişi öldü, 43 kişi yaralandı

İşgalci Rusya, Ukrayna’ya yönelik saldırılarını tüm şiddetiyle sürdürüyor. 5 Temmuz 2024 tarihinde bölge yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre, son bir günde Rusya’nın saldırıları sonucunda 7 kişi öldü ve 43 kişi yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2024 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2024 12:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci Rusya'nın saldırıları sonucunda 7 kişi öldü, 43 kişi yaralandı

İşgalci Rusya, 24 Şubat 2022 tarihi itibarıyla Ukrayna’ya yönelik topyekun işgal girişimi ve saldırıları başlatmasından bu yana çok sayıda sivili katletti.

Saldırıların gerçekleştiği bölgelerden 5 Temmuz 2024 tarihinde yapılan açıklamalarda, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarında son bir günde en az 7 sivilin öldüğü ve 43 kişinin de yaralandığı kaydedildi.

Donetsk Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı Vadım Filaşkin, Rus güçlerinin son bir günde düzenlediği saldırılarda 3 kişinin hayatını kaybettiğini ve  27 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Harkiv Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı Oleg Sinegubov’un bildirdiğine göre son bir günde 3 kişi hayatını kaybederken, 6 kişi yaralandı.

Herson Bölge Askeri İdaresi Başkanı Oleksandr Prokudin ise  Herson’da 3 kişinin yaralandığını, bir tıbbi tesis, bir gaz boru hattı, konut ve diğer binaların hasar gördüğünü açıkladı.

Odesa Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı Oleg Kiper, işgalci Rus birliklerinin Odesa’ya düzenlediği  füze saldırısında liman altyapısının zarara uğradığını söyledi. Ayrıca Kiper, 1 kişi hayatını kaybettiğini ve 7 kişinin de yaralandığını belirtti.

Dnipropetrovsk, Çerkas, Kıyiv, Zaporijjya, Çernigiv, Lugansk, Mıkolayiv, Sumı bölgeleri de saldırıya uğradı, ancak can kaybına ilişkin bir bilgi aktarılmadı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.