SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalci Rusya, Herson'u vurdu!

İşgalci Rusya, Herson bölgesini bombalamaya devam ediyor. Gece saatlerinde düzenlenen saldırılarda en az 1 kişi yaşamını yitirdi ve 12 kişi yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2023 12:32
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2023 12:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci Rusya, Herson'u vurdu!

İşgalci Rus ordusu, 6 Ağustos’u 7 Ağustos’a bağlayan gece Herson kentine saldırı düzenledi. İşgalcilerin düzenlediği saldırıda 1 kişi hayatını kaybederken, 12 kişi de yaralandı.

ANDRİY YERMAK, VURULAN APARTMANIN FOTOĞRAFINI PAYLAŞTI

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak, Rusların gece saatlerinde dokuz katlı bir apartmanı vurduğunu ve bunun sonucunda yangın çıktığını bildirdi. Yermak, yanan bir binanın fotoğrafını da paylaştı.

APARTMANA İLK SALDIRIDA 8 KİŞİ YARALANDI

Herson Bölge Askeri İdaresi Başkanı Oleksandr Prokudin, "Herson'da zor bir gece. Rus ordusu, şehrin merkezindeki Herson sakinlerinin evlerine ateş etmeye devam etti" açıklamasını yaptı. Prokudin, Rus işgalcilerin saat 00.50 civarında bir apartmana saldırdığını söyledi. Saldırı sırasında sekiz kişi yaralanırken, bir kişi de hastaneye kaldırıldı.

İKİ KURTARMA GÖREVLİSİ DE YARALANDI

Rus saldırısının neden olduğu yangının söndürülmesi sırasında iki kurtarma görevlisi de yaralandı. İşgalciler, aynı gece Herson’a yönelik saldırılarını sürdürdü. İlerleyen saatlerde işgalcilerin saldırıları sonucunda 59 yaşındaki bir kadın hayatını kaybederken, 60 yaşındaki bir adam da beyin sarsıntısı geçirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.