SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalci Rusya’dan hava saldırısı: Ukrayna, 11 SİHA düşürdü!

İşgalci Rus ordusu, gece saatlerinde Ukrayna'ya İran yapımı kamikaze silahlı insansız hava araçları (SİHA) ile saldırı düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2023 09:37
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2023 09:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci Rusya’dan hava saldırısı: Ukrayna, 11 SİHA düşürdü!

İşgalci Rusya, 24 Ekim’i 25 Ekim'e bağlayan gece, Ukrayna’ya İran yapımı kamikaze silahlı insansız hava araçları (SİHA) ile saldırdı. Ukrayna ordusu, fırlatılan 11 SİHA’nın tamamını düşürdü.

Ukrayna Hava Kuvvetlerinden yapılan açıklamada, “Rus işgal güçleri, 11 Şahed tipi SİHA kullanarak 24 Ekim’i 25 Ekim'e bağlayan gece güneydoğu yönünden saldırdı (Prımosrk-Ahtarsk, Rusya). Ukrayna birlikleri tüm Şahed tipi SİHA’ları düşürdü” ifadeleri kullanıldı.

Hava saldırısının püskürtülmesinde savaş uçakları, uçaksavar füze birlikleri ve mobil ateş gruplarının yer aldığı kaydedilirken, hava savunmasının Çerkası, Herson, Poltava, Jıtomır, Hmelnıtskıy ve Mıkolayiv bölgelerinde çalıştığı aktarıldı.

Hava saldırısının püskürtülmesinde savaş uçakları, hava savunma füze birlikleri ve mobil ateş gruplarının önemli bir rol oynadığı belirtilirken, hava savunma önlemlerinin Çerkasıy, Herson, Poltava, Jıtomir, Hmelnıtskıy ve Mıkolayiv bölgelerinde etkili bir şekilde faaliyet gösterdiği açıklandı.

SON BİR GÜNDE 6 FÜZE VE 56 HAVA SALDIRISI

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı tarafından bu sabah yapılan açıklamada, son bir günde işgalci Rusya'nın Ukrayna'nın farklı bölgelerine 6 füze, 56 hava saldırısı ve çoklu roketatar sistemlerinden 66 saldırı gerçekleştirdiği bildirildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.