SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalci Rusya'dan Dnipro'ya füze saldırısı: Ölü ve yaralılar var

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Rusya'nın Dnipro kentine gerçekleştirdiği saldırı sonucunda 5 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2024 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2024 16:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci Rusya'dan Dnipro'ya füze saldırısı: Ölü ve yaralılar var

İşgalci Rusya'nın Ukrayna'nın Dnipro kentine yönelik olarak düzenlediği saldırıda ölü sayısı artmaya devam ediyor. Saat 13.30 itibarıyla 5 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Saldırı hakkında açıklama yapan Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenskiy), "Rus teröristler şehrimize tekrar saldırdı. Şu ana kadar 5 kişi öldürüldü. Ailelerine ve arkadaşlarına baş sağlığı diliyorum. Bir çocuk da dahil olmak üzere 34 kişi yaralandı." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Devlet Acil Durum Servisi ekiplerinin olay yerinde çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Ayrıca, Rus saldırılarının durdurulması için modern hava savunma sistemleri ve uzun menzilli silahlara ihtiyaç olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Zelenskıy, "Bu Rus terörü ancak iki şeyle durdurulabilir: Modern hava savunma sistemleri ve silahlarımızın uzun menzili. Dünya hayatları koruyabilir ve bu, liderlerin kararlılığını gerektirir." diyerek açıklamasını sonlandırdı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.