SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalci Rusya başkent Kıyiv'i balistik füzelerle hedef aldı

Terörist devlet Rusya, gece saatlerinde Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’i balistik füzelerle hedef aldı. İşgalcilere ait tüm füzeler Ukrayna ordusu tarafından düşürüldü. Ancak füze parçaların düşmesi sonucu bir dizi apartman zarar gördü ve 50’den fazla kişi yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2023 09:26
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2023 11:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci Rusya başkent Kıyiv'i balistik füzelerle hedef aldı

İşgalci Rusya, 12 Aralık’ı 13 Aralık’a bağlayan gece Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’i balistik füzelerle hedef aldı. İşgalci Rus ordusunun başkente doğru fırlattığı tüm füzeler Ukrayna Hava Kuvvetleri tarafından düşürüldü. Öte yandan düşen füze parçaları sivil yerleşim yerlerinde tahribata neden oldu.

Kıyiv Askeri İdaresi Başkanı Sergiy Popko, sosyal medya üzerinde yaptığı açıklamada,  gece saat 03.00 civarında işgalci Rus ordusunun başkente doğru balistik füzeleri fırlattığını aktararak, “Ukrayna hava savunma birlikleri tüm füzeleri düşürdü. Ancak başkentin 3 semtine füze parçaları düştü.” ifadelerini kullandı.

3 SEMT ZARAR GÖRDÜ

Füze parçaların Kıyiv’deki Darnıtskıy, Dnipropetrovskıy ve Desnyanskıy semtlerine düştüğü ve geniş çaplı tahribata neden olduğu ifade edildi. Saldırıda bir dizi apartman ve bir anaokulunun zarar gördüğü belirtildi.

53 KİŞİ YARALANDI

Kıyiv Belediye Başkanı Vitaliy Klıçko, başkenti hedef alan füze saldırısında toplamda 53 kişini yaralandığını bildirdi. Klıçko yaralananların 8’inin çocuk olduğunu belirtti.

İŞGALCİ RUSYA'DAN SİHA VE FÜZE SALDIRISI

Ukrayna Hava Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, Rus ordusunun gece saatlerinde 10 SİHA ve 10 balistik füze ile Ukrayna’ya saldırı gerçekleştirdiğini aktardı. SİHA’ların neredeyse tamamı Odesa bölgesinde, balistik füzeler ise Kıyiv ve yakınlarında düşürüldü.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.