SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalci Rusya 2 yılda Ukrayna enerji sistemine binden fazla saldırı düzenledi

Terörist devlet Rusya, Ekim 2022’den bu yana Ukrayna enerji altyapısına binden fazla saldırı gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2024 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2024 17:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci Rusya 2 yılda Ukrayna enerji sistemine binden fazla saldırı düzenledi

İşgalci Rusya, yaklaşık 2 yıl boyunca Ukrayna’nın kritik bölgelerini bombalayarak ülkenin enerji altyapısını yok etmeye çalışıyor. Ukrayna Enerji Bakan Yardımcısı Mıkola Kolisnık (Mykola Kolisnyk), Rusya’nın Ukrayna enerji altyapısına karşı gerçekleştirdiği saldırıların sayısına dair açıklamada bulundu. 

22 Eylül 2024 tarihinde Ukrayna televizyonuna konuşan Bakan Yardımcısı Kolisnık, “Ekim 2022’den bu yana düşman sivil enerji altyapısına binden fazla saldırı gerçekleştirdi. Elbette ki bu enerji sisteminin çalışma istikrarını etkiliyor. Buna rağmen halihazırda en büyük onarım kampanyası devam ediyor. Aslında şu an biz, enerji tesislerinin işleyişini mümkün olduğunca eski haline getirmeye odaklandık.” ifadelerini kullandı. 

Rusya'nın nükleer enerji altyapısına yönelik saldırı planlarına ilişkin basında yankılanan haberleri yorumlayan Kolisnık, ilgili bilgilerin Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu temsilcilerine iletildiğini kaydetti.

RUSYA, UKRAYNA'NIN NÜKLEER ENERJİ TESİSLERİNE SALDIRMAYA HAZIRLANIYOR

Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Sıbiga ise 21 Eylül 2024 tarihinde yaptığı açıklamada Rusya’nın kritik nükleer enerji tesislerine saldırı düzenlemeye hazırlandığını duyurdu.

Bakan Sıbiga, “Bu tesislere verilen hasar, küresel sonuçları olan bir nükleer kaza riskinin yüksek olmasına neden olur. Özel servislerimiz bu verileri ortaklarımıza iletti. Uluslararası Atom Enerji Ajansı (UAEA) da bilgilendirildi.” dedi.

Rusya'nın Avrupa'da nükleer santral ele geçiren tek ülke olduğunu ve bunu dünyayı şantaj yapmak için kullandığını vurgulayan Sıbiga, Birleşmiş Milletler (BM) Şartı'na saygı duyan tüm uluslararası örgütleri ve devletleri Rusya’yı önlemeye çağırdı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.