SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalci Rusların yoğun olarak bombaladığı Mariupol'deki yıkım uydudan görüntülendi!

İşgalci Rus birliklerinin savaşın başında tam 80 gün boyunca yoğun bombardımana tuttuğu Mariupol'ün yeni uydu fotoğrafları yayımlandı. Mariupol'deki yıkımın devasa boyutu ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2023 12:33
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2023 13:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci Rusların yoğun olarak bombaladığı Mariupol'deki yıkım uydudan görüntülendi!

İşgalci Rusya'nın Ukrayna'nın ana karasına yönelik başlattığı topyekun işgal girişimi ve saldırılarının başlarında Mariupol tam 80 gün boyunca işgalci Rus birliklerince yoğun bombardımana tutuldu. Mariupol'ün bombalanmadan önceki hali ile sonraki haline ilişkin yeni uydu görüntüleri yayınlandı. Böylece bölgedeki yıkımın devasa boyutu ortaya çıktı. Görüntüler, işgalci Rusların kritik öneme sahip liman şehrini ele geçirmek için bütün güçleriyle nasıl saldırdığını gözler önüne serdi.

Mart 2022'de, işgalci Rus kuvvetleri bölgedeki elektriği, suyu ve gaz kaynaklarını kesti. Bölge sakinleri, su için karı eritmeye yemek pişirmek için ise dışarıda ateş yakmaya başladı.

Savaşın düğümlendiği yer uydudan çekildi Yıkım devasa boyutta

UYDU GÖRÜNTÜLERİ GÜNCELLENDİ

Google Haritalar'dan alınan güncellenmiş uydu görüntüleri, Mariupol şehrindeki binaların yüzde 46'sının Rus işgalcileri tarafından kuşatma sırasında nasıl hasar gördüğünü veya yıkıldığını bir kez daha ispatladı. Yapıılan araştırmalara göre şehre 10 binden fazla yeni mezar açıldı, ölü sayısının ise 25 binden fazla olduğu öngörülüyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.