SON DAKİKA
Hava Durumu

Hollandalı yetkililer Harkiv'i ziyaret etti

Hollanda Savunma Bakanı Ruben Brekelmans ve Hollanda Silahlı Kuvvetler Komutanı General Onno Eichelsheim, Rus saldırıları altındaki Ukrayna'nın Harkiv bölgesini ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2024 10:17
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2024 12:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Hollandalı yetkililer Harkiv'i ziyaret etti

Hollanda Savunma Bakanı Ruben Brekelmans ve Hollanda Silahlı Kuvvetler Komutanı General Onno Eichelsheim, Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya resmî bir ziyaret gerçekleştirdi. Ukraynalı yetkililer ile bir araya gelen Brekelmans ve Eichelsheim, 5 Ekim 2024 tarihinde Harkiv bölgesini ziyaret etti.

"HOLLANDA SÜREKLİ OLARAK UKRAYNA'YA YARDIM SAĞLIYOR"

Harkiv Bölgesi Askerî İdare Başkanı Oleg Sinegubov (Oleh Syniehubov) konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Bu ziyaret, Hollanda'nın Ukrayna'nın Rus saldırganlığına karşı mücadelesine verdiği güçlü desteği simgeliyor. Hollanda, Ukrayna'ya sürekli olarak önemli diplomatik, ekonomik, insanî ve askerî yardım sağlıyor." değerlendirmesinde bulundu. 

Ukrayna'nın Hollanda ile Mart 2024'te güvenlik alanında Harkiv'de imzaladığı 10 yıllık anlaşmayı anımsatan Sinegubov bu görüşmede ise birçok konuyu ele aldıklarını ifade etti. Bakan Brekelmans ve General Eichelsheim ile Ukrayna'nın acil ihtiyaçlarını masaya yatırdıklarını aktaran Sinegubov şu ifadeleri kullandı:

"Kış sezonu yaklaşırken ısıtma ihtiyaçlarından ve özellikle evsiz kalan Ukraynalılardan söz ettik. Yıkılmış evleri ve sosyal tesisleri restore etmek için ortaklarımızla çalışmaya hazırız. Ne yazık ki, tam ölçekli savaşın ilk günlerinden bu yana, Harkiv'de inşa edilen tek yeni sivil altyapı, ölen çocuklar için bir anıttır. Bu anıt, bu savaşın muazzam acısını ve maliyetini hatırlatıyor."

Öte yandan Hollandalı Bakan Brekelmans, güvenlik anlaşması kapsamında Ukraynalı askerleri eğittikleri için gurur duyduklarını belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.