SON DAKİKA
Hava Durumu

Hollanda, Ukrayna'ya keşif İHA'ları sağlayacak

Hollanda, Ukrayna'ya 42,6 milyon avro değerinde keşif insansız hava aracı (İHA) tedarik edecek.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2024 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2024 11:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Hollanda, Ukrayna'ya keşif İHA'ları sağlayacak

Hollanda Savunma Bakanlığı, 18 Ekim 2024 tarihinde Hollanda'nın Ukrayna'ya 42,6 milyon avro değerinde DeltaQuad şirketi yapımı keşif İHA'sı sağlayacağını duyurdu. Açıklamada "Hollandalı şirket DeltaQuad, Ukrayna'ya istihbarat, gözetleme ve keşif (ISR) için gelişmiş İHA tedarik edecek. Bakanlık, İHA'ları 42,6 milyon avroya satın alacak."  denildi.

Bu tedarik, Hollanda Savunma Bakanı Ruben Brekelmans'ın Ekim ayı başında Ukrayna'ya yaptığı ziyarette duyurduğu İHA geliştirme programı kapsamında ilk somut adımı oluşturuyor.

Ukrayna’ya tedarik edilen ve uzun mesafede uçabilen keşif İHA'ları savaş alanında gerçek zamanlı bilgi edinme, istihbarat toplama ve gözetleme için kullanılacak. İHA geliştirme programı için 400 milyon avro tahsis edildiği ve DeltaQuad şirketinden yapılan tedariğin de bu fonların bir parçası olduğu kaydedildi.

Hollanda Savunma Bakanı Ruben Brekelmans konuya ilişkin “Ukrayna’ya sağlanan İHA’lar eylem planımız kapsamında önemli ve somut bir adımdır. Ukrayna'nın mümkün olan en kısa sürede teslim edilebilecek modern İHA’lara ihtiyacı var. Hollanda endüstrisinin buna katkıda bulunabilmesi iyi bir şey." ifadelerini kullandı.

Güvenlik nedeniyle İHA sayısı, tipleri ve teslimat takvimlerine ilişkin bilgiler paylaşılmadı.

HOLLANDA’DAN UKRAYNA'NIN İHA PLANINA 400 MİLYON DOLARLIK DESTEK

Hollanda Savunma Bakanı Ruben Brekelmans, 6 Ekim 2024 tarihinde Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'e yaptığı sürpriz ziyaret sırasında ülkesinin Ukrayna’nın İHA geliştirme programı için 400 milyon avro yatırım yapacağını açıklamıştı. Ayrıca Bakan, F-16 savaş uçaklarını yakın zamanda Ukrayna’ya teslim etme taahhüdünde bulunmuştu.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.