SON DAKİKA
Hava Durumu

Hindistan Başbakanı Modi’nin ilk Ukrayna ziyareti nasıl geçti?

İlk kez Ukrayna’ya gelen Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski) ile görüştü. Görüşmenin ardından iki ülke arasında dört farklı belge imzalandı.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2024 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2024 16:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Hindistan Başbakanı Modi’nin ilk Ukrayna ziyareti nasıl geçti?

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, ilk Ukrayna ziyaretini 23 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleştirdi. Modi, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile bir araya geldi. İkili, Kıyiv’de bulunan Şehitlik Sergisi’ni ziyaret ederek hayatını kaybeden çocukları andı.

"HER ÜLKENİN ÇOCUKLARI GÜVENDE OLMAYI HAK EDİYOR"

Modi'nin Ukrayna ziyaretinin "çok dostane" ve "tarihi" olduğuna işaret eden  Zelenskıy, “Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile birlikte, Rus saldırganlığı nedeniyle hayatlarını kaybeden çocuklar için saygı duruşunda bulunduk. Her ülkenin çocukları güvende olmayı hak ediyor. Bunu mümkün kılmalıyız.” dedi.

MODİ: HİNDİSTAN, UKRAYNA İLE EKONOMİK BAĞLARINI DERİNLEŞTİRME KONUSUNDA İSTEKLİ

Modi ise ziyarete ilişkin, “Hindistan, Ukrayna ile ekonomik bağlarını derinleştirme konusunda istekli. Tarım, teknoloji, ilaç ve benzeri sektörlerde iş birliğini artırmanın yollarını tartıştık. Ayrıca kültürel bağları daha da güçlendirme konusunda da anlaştık.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Modi, görüşmede  Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş hakkında değerlendirmede bulunduklarını kaydederek barışçıl bir çözümün önemine dikkat çekti. Modi, Sahyog Hita & Maitri için Bharat Sağlık Girişimi (BHISHM) ile tıbbi bakıma yönelik ilaç ve ekipmanlarından oluşan küpleri Zelenskıy’a sundu.

HİNDİSTAN VE UKRAYNA DÖRT BELGE İMZALADI

Görüşme sonucunda Ukrayna ile Hindistan arasında dört belge imzalandı. İki ülke tıp alanını, tarımsal iş birliğini, insani ilişkileri ve kültürü kapsayan dört belge üzerinde anlaşmaya vardı.

Zelenskıy, “Ziyaretin ardından stratejik ortaklığın geliştirilmesi, ikili ticaret ve askeri-teknik iş birliğinin sürdürülmesine odaklanan ortak bir bildiri üzerinde de mutabakata vardık.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.