SON DAKİKA
Hava Durumu

Güney Kore, Ukrayna’ya desteğini yineledi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Güney Kore Cumhurbaşkanı Yoon Suk Yeol ile 14 Mayıs 2024 tarihinde telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Cumhurbaşkanı Yoon Suk Yeol, ülkesinin Ukrayna’ya yönelik desteğini sürdüreceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2024 10:29
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2024 11:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Güney Kore, Ukrayna’ya desteğini yineledi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski) ve Güney Kore Cumhurbaşkanı Yoon Suk Yeol arasında 14 Mayıs 2024 tarihinde bir telefon görüşmesi gerçekleşti. Yoon, Zelenskıy ile yaptığı görüşmede Güney Kore’nin barış zirvesine katılacağını doğruladı.  

Cumhurbaşkanı Zelenskıy görüşmede, Asya-Pasifik ve Afrika ülkeleri de dahil olmak üzere mümkün olduğu kadar çok ülkenin Küresel Barış Zirvesi'ne katılımının teşvik edilmesinin önemini vurguladı. Güney Kore Cumhuriyeti'ne ve halkına, Ukrayna'ya ve Ukrayna halkına ilkeli ve uzun vadeli desteklerinden dolayı mevkidaşına teşekkür eden Zelenskıy, “Ayrıca insanî mayın temizleme alanı da dahil olmak üzere ikili iş birliğimizi daha da geliştirmenin yollarını tartıştık. Ukrayna'ya yönelik güvenlik garantileri sistemine ve ilgili ikili güvenlik anlaşmasının imzalanması olasılığına özel önem verdik” ifadelerini kullandı.

BİRİNCİ KÜRESEL BARIŞ ZİRVESİ İSVİÇRE’DE YAPILACAK

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, 19 Mart 2024 tarihinde video konferans yoluyla düzenlediği uluslararası basın toplantısında  önemli açıklamalarda bulunmuştu. Bakan Kuleba, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy’nın “barış formülünün” halihazırda geçerli olan en gerçekçi plan olduğunu vurgulamıştı. Kuleba, toplantıda Ukrayna’nın İsviçre ev sahipliğinde "Birinci Küresel Barış Zirvesi" düzenleyeceğini duyurmuştu.

KÜRESEL BARIŞ ZİRVESİ

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi İgor Jovkva, 9 Kasım 2023 tarihinde Birleşik Krallık basın servisi Reuters'a yaptığı açıklamada, “Küresel Barış Zirvesi, Şubat 2024'te gerçekleşebilir… Zirve kesinlikle gerçekleşecek çünkü hem Ukrayna’nın sunduğu barış formülünün pratik uygulamasının başlangıcını işaret edecek hem de bu yolda elde edilen tüm sonuçları özetleyecek" açıklamasını yapmıştı. Küresel Barış Zirvesi'nin mümkün olan en geniş katılımla düzenlenmesini planladıklarını belirten Jovkva, “Bu nedenle zirvenin zamanını ve yerini detaylı bir şekilde düşünmeliyiz" değerlendirmesinde bulunmuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.