SON DAKİKA
Hava Durumu

Güney Kore, Ukrayna’ya desteğini artırıyor

Güney Kore, NATO- Ukrayna Güven Fonu’na katkısını 2025 yılına kadar iki katına çıkaracağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2024 12:07
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2024 13:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Güney Kore, Ukrayna’ya desteğini artırıyor

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol,  11 Temmuz 2024 tarihinde NATO Zirvesi’nde yaptığı açıklamada ülkesinin Ukrayna için oluşturulan NATO Güven Fonu’na katkısını 2025 yılına kadar iki katına çıkaracağını söyledi. Bu durumda Ukrayna’ya destek değeri 24 milyon dolara ulaşacak.

NATO- UKRAYNA GÜVEN FONU'NA KATKIMIZI BU YILA GÖRE İKİ KATINA ÇIKARACAĞIZ 

Yoon, "Güney Kore, Ukrayna'ya güvenlik desteği, insani yardım ve yeniden yapılanma desteği sağlamaya devam edecek. Gelecek yıl NATO- Ukrayna Güven Fonu'na katkımızı bu yıla göre iki katına çıkaracağız." dedi.

Güney Kore, 2024 yılında NATO-Ukrayna Güven Fonu'na yaralı askerlerin sağlık ve rehabilitasyonu için 12 milyon dolar bağışladı. Ayrıca Seul, Kıyiv’e 2024 yılında 300 milyon dolar kısa vadeli yardım, 2 milyar dolar da uzun vadeli kredi faizi desteği sözü verdi.

GÜNEY KORE, RUSYA VE KUZEY KORE ARASINDAKİ ASKERİ İŞ BİRLİĞİNDEN RAHATSIZ

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, Birleşik Krallık Merkezli Reuters haber ajansına 8 Temmuz 2024 tarihinde yaptığı açıklamada Rusya-Kuzey Kore iş birliğine değinmişti. Açıklama 9-11 Temmuz 2024 tarihlerinde yapılacak NATO zirvesi öncesinde gelmişti.

Yoon, "Rusya ile Kuzey Kore arasındaki askeri iş birliği, Kore Yarımadası'nda ve Avrupa'da barış ve güvenliğe yönelik belirgin bir tehdit ve ciddi bir meydan okuma oluşturuyor." demişti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 5 Temmuz 2024’te yaptığı açıklamada, NATO zirvesinde Ukrayna ve Güney  Kore arasındaki iş birliğinin artırılmasının ele alınılacağını kaydetmişti. Güney Kore’nin Rusya ve Kuzey Kore arasındaki iş birliğine yanıt olarak Ukrayna'ya silah tedarik etmesi bekleniyor.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.