SON DAKİKA
Hava Durumu

Güney Kore lideri, Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'e geldi

Güney Kore Cumhurbaşkanı Yoon Suk Yeol, bu sabah Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’e resmi ziyaret kapsamında geldi. Güney Kore lideri ve eşi, Rus saldırılarından büyük zarar gören Buça ve İrpin'i ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2023 13:48
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2023 13:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Güney Kore lideri, Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'e geldi

Güney Kore Cumhurbaşkanı Yoon Suk Yeol, resmi ziyaret kapsamında Ukrayna’nın başkenti Kıyiv'e geldi. Rus saldırılarından zarar gören Buça ve İrpin kentlerini ziyaret ettiikten sonra Yoon'un Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile bir araya geleceği öğrenildi.

Güney Kore Cumhurbaşkanlığından bu sabah yapılan açıklamada, Yoon ve eşi Kim Keon Hee, Polonya üzerinden günün erken saatlerinde Ukrayna'ya geldi. Açıklamaya göre, Yoon ve eşi, Rus ordusunun işlediği savaş suçları ile bilinen Kıyiv bölgesindeki Buça kentini ve Ru saldırılarından büyük zarar gören İrpin kentini ziyaret etti. Daha sonra Yoon’un, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile bir araya gelmesi bekleniyor.

CEPPAR: İRPİN YENİDEN CANLANIYOR

Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar, Cumhurbaşkanı Yoon Suk Yeol ile İrpin’e gerçekleştirdiği ziyaretin resimlerini paylaşarak, “Saygıdeğer konuklarımız Güney Kore Cumhurbaşkan Yoon Suk Yeol ve eşi Kim Keon Hee ile, kahraman şehirlerden biri olan İrpin'i ziyaret ettik. Ukrayna yönetiminin çabaları, İrpin sakinlerinin uluslararası desteği sayesinde kent yeniden inşa ediliyor. Tüm bölgelerimizin aynı şekilde yeniden canlanacağından eminim" ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.