SON DAKİKA
Hava Durumu

Fransız lider Marine Le Pen’den Ukrayna'ya kırmızı ışık!

Fransa'da aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi lideri Marine Le Pen, Ukrayna'nın Rusya'ya saldırmak için Fransız silahlarını kullanmasının engelleneceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2024 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2024 12:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Fransız lider Marine Le Pen’den Ukrayna'ya kırmızı ışık!

Fransa'da aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi'nin fiili lideri Marine Le Pen, partisinin parlamento seçimlerinin ikinci turundan sonra iktidara gelmesi durumunda, Ukrayna'nın Rusya'ya saldırmak için Fransız uzun menzilli silahlarını kullanmasına izin vermeyeceğini söyledi.

CNN'e verdiği röportajda Le Pen, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un  Fransız askerlerinin konuşlandırılmasına ek olarak, Kiev'in Rusya'da Fransız uzun menzilli füzelerini kullanma izninin de iptal edileceğini söyledi.

Ukrayna konusunda tek kırmızı çizginin, Fransa'nın, Ukrayna'nın Rusya'daki hedeflere karşı Fransa'dan sağlanan füzeleri kullanarak savaşta taraf olmasının engellenmesi olduğunu kaydetti.

Le Pen, "Emmanuel Macron Ukrayna'ya asker göndermek istiyorsa ve başbakan buna karşıysa, o zaman Ukrayna'ya asker gönderilmez. Başbakan son sözü söyler" açıklamasını yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.