SON DAKİKA
Hava Durumu

Fransa, Ukraynalı pilotlara savaş uçağı eğitimi verecek

Ukraynalı pilotlara verilen F-16 savaş uçağı eğitimine bi̇r ülke daha katıldı. İlk grup Ukraynalı pi̇lotların 2024 yılı başında Fransa’da eği̇ti̇me başlayacağı duyuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2023 15:40
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2023 15:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Fransa, Ukraynalı pilotlara savaş uçağı eğitimi verecek

Fransa, Ukraynalı pilotlara verilen savaş uçağı eğitimine katılacak. Ukraynalı pilotların 2024 yılı başında eğitim almak üzere Fransa’ya gideceği açıklandı.

Fransa Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un mayıs ayında Ukraynalı savaş pilotlarını Avrupalı ortaklarla birlikte eğitmeye hazır olduklarını teyit ettiğini hatırlatılarak, “İlk pilotlar 2024'ün başlarında Fransa’ya gelecek. Fransa'daki ilk hazırlık eğitiminin ardından ortaklarımız tarafından düzenlenen kurslarda savaş uçağı eğitimlerine devam edecekler" denildi.

8 BİN UKRAYNALI ASKER FRANSA'DA EĞİTİM ALDI

Bakanlık ayrıca, Fransa'da eğitim gören Ukraynalı asker sayısının 2023 yılı sonuna kadar 8 bine ulaşacağını kaydetti. Ukrayna ordusuna yönelik eğitim programının 2024 yılında genişletileceği belirtilen açıklamada, “Eğitimin 2024 yılında da devam etmesi ve diğer branşlara (deniz ve hava) genişletilmesi planlanıyor" ifadelerine yer verildi.

AB misyonu kapsamında Fransa'da her ay 200 Ukraynalı asker eğitim alıyor.

UKRAYNALI PİLOTLARA F-16 EĞİTİMİ

Ukrayna, işgalci Rusya’nın saldırılarına karşı koymak için havadaki kabiliyetlerini geliştirmeye çalışıyor. Ukrayna, geçen Temmuz ayında, F-16 savaş uçakları için pilot yetiştirmek üzere 11 ortak ülkeden oluşan bir koalisyon kurduğunu açıkladı. Koalisyona katılan ülkeler arasında, Danimarka, Hollanda, Belçika, Kanada, Lüksemburg, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Birleşik Krallık ve İsveç yer aldı. İlgili girişim çerçevesinde Ukraynalı pilotlar ve teknik personel, Ekim 2023'te F-16 eğitimi almaya başladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.