SON DAKİKA
Hava Durumu

Fransa Savunma Bakanı Lecornu Kıyiv'de

Fransa Savunma Bakanı Sebastien Lecornu, bugün Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'i ziyaret etti. Ziyaret kapsamında Fransa ile Ukrayna arasında savunma alanında anlaşma imzalanması bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2023 13:37
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2023 13:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Fransa Savunma Bakanı Lecornu Kıyiv'de

Fransa Savunma Bakanı Sebastien Lecornu, bugün Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'e resmi ziyaret gerçekleştirdi. Ülkenin savunma ihtiyaçlarının görüşülmesi amacıyla Ukrayna'ya giden Bakan Lecornu, Fransa'nın Kıyiv Büyükelçisi tarafından karşılandı. Lecornu'ya Fransa savunma sanayisinden 20'ye yakın şirket temsilcisi eşlik etti.

BAKAN LECORNU ANI DUVARI'NA ÇELENK BIRAKTI

Lecornu ilk olarak Rus saldırıları nedeniyle 24 Şubat 2022'den bu yana hayatını kaybeden Ukraynalıların anısına kurulan Anı Duvarı'nı ziyaret etti. Bakan Lecornu, "Ukrayna Kahramanları" için Anı Duvarı'na çelenk bıraktı. 

SAVUNMA ALANINDA FRANSA İLE UKRAYNA ARASINDA ANLAŞMA İMZALANACAK

Bakan Lecornu ardından Ukraynalı mevkidaşı Rüstem Umerov ve Ukrayna Stratejik Endüstriler Bakanı Oleksandr Kamışin ile bir araya gelecek. Görüşme kapsamında; zırhlı araç, top, dron ve mayın temizleme gibi alanlarda üretim yapan Fransız şirketlerin Ukraynalı sanayiciler ile ortaklık anlaşmaları imzalaması bekleniyor. 

Diğer yandan Birleşik Krallık Savunma Bakanı Grant Shapps da Kıyiv'e sürpriz bir ziyarette bulunarak Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile görüştü. Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Ukrayna Savunma Sanayisi Forumu öncesinde 26 ülkeden 160'dan fazla şirketin Ukrayna'ya geleceğini ve gerekli çalışmaların yapılacağını duyurmuştu. 

İngiliz Bakan ardından Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov ile bir araya geldi. Sosyal medya üzerinden görüşmeye dair açıklama yapan Bakan Umerov, “İngiliz dostlarımıza Ukrayna’ya verdikleri kararlı destek için teşekkür ettim. Cephedeki güncel durum ve acil ihtiyaçlarımız hakkında bilgi verdim. Odak noktamız hava savunma, topçular, SİHA’larla mücadele etme araçları. Kış yaklaşıyor, ama biz hazırız.” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.