SON DAKİKA
Hava Durumu

Fransa Dışişleri Bakanı Barrot ilk kez Ukrayna’da

Göreve yeni gelen Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot’un ilk durağı Kıyiv oldu.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2024 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2024 17:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Fransa Dışişleri Bakanı Barrot ilk kez Ukrayna’da

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot, 19 Ekim 2024 tarihinde Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Sıbiga ile Kıyiv’de görüştü. Görüşmenin ardından yapılan basın açıklamasında Sıbiga, Barrot'a hem Ukrayna'yı ziyaret etme kararından dolayı hem de Fransa'nın birçok alanda sağladığı yardım ve destek için teşekkür etti.

Sıbiga, Fransız mevkidaşına kış arifesinde Ukrayna enerji sektörünün karşı karşıya olduğu zorluklar hakkında bilgi verdi. Ayrıca taraflar bu konuda iş birliği yapma konusunda mutabık kaldı.

RUSYA’NIN KAÇIRDIĞI UKRAYNALI ÇOCUKLAR İÇİN İKİ REHABİLİTASYON MERKEZİ AÇILACAK

Barrot, "Fransa'nın desteğiyle, Ukrayna'ya geri getirilen çocukları ağırlayacak ve rehabilitasyonlarını kolaylaştıracak Dnipro ve Harkiv'de iki merkezin açılacağını duyurmak istiyorum." dedi.

Ayrıca Barrot, Fransa'nın Ukrayna'ya yönelik 3 milyar avroluk çeşitli yardımlarda bulunduğunu, bu yardımların mayın temizliğinden hastanelere ekipman sağlanmasına kadar geniş bir yelpazeyi kapsadığını kaydetti. 

İki bakan, görüşmede 30-31 Ekim’de Kanada’nın ev sahipliğinde Ukrayna'nın 10 Maddelik Barış Formülü kapsamında yapılacak bakanlar düzeyinde bir konferansa mümkün olduğunca çok katılımcının dahil edilmesi konusunu ele aldı.

Barrot, Ukrayna ordusuyla görüşmek üzere yarın Ukrayna'nın kuzeydoğusuna gideceğini belirtti.

UKRAYNA BARIŞ FORMÜLÜ

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski), 15 Kasım 2022’de katıldığı G20 Zirvesi'nde 10 maddeden oluşan Ukrayna barış formülünü sunmuştu. Zelenskıy, G20 Zirvesi'nde önerdiği barış formülünde; radyasyon ve nükleer güvenliği, gıda güvenliği, enerji güvenliği, tüm mahkumların ve sürgün edilenlerin serbest bırakılması, BM Şartı'nın uygulanması, Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve dünya düzeninin sağlanması, Rus birliklerinin geri çekilmesi ve çatışmaların sona erdirilmesi, adaletin iadesi, ekolojik sorunların önlenmesi, gerginliğin engellenmesi ve tarafların savaşın sona erdiğini teyit etmesi konusunda belge imzalanması gibi başlıklardan söz etmişti. 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.