SON DAKİKA
Hava Durumu

Fransa'dan Ukrayna'ya hava savunma desteği

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa'nın Ukrayna'ya Fransız yapımı Crotale hava savunma sistemi tedarik edeceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2022 09:31
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2022 10:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Fransa'dan Ukrayna'ya hava savunma desteği

Fransız yapımı Crotale, 1980'lerin sonunda ve 1990'ların başında geliştirilen kısa menzilli bir uçaksavar füzesi ve ordunun uçaksavar silahı oldu. Hedeflerin imha mesafesi 10 km uzaklığa, hedefleri vurma yüksekliği ise 6 km'ye kadar yükseliyor.

Kasım ayında, Fransa Savunma Bakanı Sebastien Lecornu, ülkesinin Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine iki "Crotale" hava savunma sistemi teslim ettiğini söyledi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimi sürerken Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron son birkaç gün içinde Fransa'nın Ukrayna'ya tedarik ettiklerine ek olarak daha fazla silah ve Crotale hava savunma sistemi yolladığını açıkladı.

YILIN İLK ÇEYREĞİNDE UKRAYNA'YA SİLAH VE MÜHİMMAT TEDARİKİ SÜRECEK!

Ayrıca Macron, Fransa'nın 2023'ün ilk çeyreğinde Ukrayna'ya silah ve mühimmat tedarikini organize etmek için Fransa Savunma Bakanlığı ile birlikte çalıştığını da sözlerine ekledi. 

Macron'a göre gelecek yılın başındaki tedarikte, özellikle kendi yürür obüs sistemi Caesar'ı da içerecek. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron silah çeşitlerinden bahsederken Ukrayna'ya gönderilecek ekipmanların sayısını belirtmedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.