SON DAKİKA
Hava Durumu

Fransa’dan Ukrayna'ya 60 milyon avroluk destek!

Fransa, Ukrayna’nın enerji sektörünü desteklemek için 60 milyon avro değerinde bir kaynak sağlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2024 12:47
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2024 14:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Fransa’dan Ukrayna'ya 60 milyon avroluk destek!

Rusya, 24 Şubat 2022 tarihinde Ukrayna’ya yönelik başlattığı topyekûn işgal girişiminden bu yana Ukrayna’nın kritik enerji altyapısını hedef almaya devam ediyor. Kış dönemi yaklaşırken Ukrayna’nın enerji sektörüne yönelik yardımlar oldukça önem arz ediyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Ukrayna'nın Kurtarılması ve Yeniden Yapılanmasından Sorumlu Özel Temsilcisi Pierre Heilbronn, bu yıl sonuna kadar Ukrayna enerji sektörünü desteklemek için 60 milyon avroluk bir kaynak ayrılacağını duyurdu.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu kapsamında düzenlenen G7+ enerji desteği konulu bakanlar toplantısında Fransa'yı temsil eden Heilbronn, "Kış yaklaşırken durum kritik. Hemen harekete geçip somut enerji çözümlerini hızla getirmeliyiz. Fransa yıl sonuna kadar en az 60 milyon avro sağlayacak!" dedi.  

AB, UKRAYNA’YA 160 MİLYON AVROLUK ENERJİ DESTEĞİ SAĞLAYACAK

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, 20 Eylül 2024 tarihinde Kıyiv’e gelmişti. Von der Leyen Avrupa Birliği’nin (AB) Ukrayna’ya kış dönemi için 160 milyon avro değerinde enerji desteği sağlayacağını açıklamıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.