SON DAKİKA
Hava Durumu

Fransa'da Ukrayna için yeni bir koalisyon kuruldu: Bakan Umerov toplantıya çevrim içi katıldı

Bugün Fransa'da Ukrayna'ya ağır silah temini kapsamında önemli bir koalisyonun ilk toplantısı yapıldı. Ukrayna Savunma Bakanlığı, Bakan Rüstem Umerov’un Paris ziyaretinin güvenlik nedeniyle iptal edildiği yönündeki iddiayı yalanladı. Bakanlık, Umerov'un Paris ziyaretinin ertelenebileceği bilgisini önceden taraflarla paylaşmıştı.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2024 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2024 18:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Fransa'da Ukrayna için yeni bir koalisyon kuruldu: Bakan Umerov toplantıya çevrim içi katıldı

Fransa’nın başkenti Paris’te bugün, Ukrayna'nın ağır silah yeteneklerini (topçu sistemleri vs.) artırmak amacıyla kurulan Ağır Silah Koalisyonu'nun ilk toplantısı yapıldı. Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, toplantıya çevrim içi olarak katıldı.

Ukrayna Savunma Bakanlığı, toplantının bugün Paris'te yapıldığı bilgisini kamuoyuyla paylaştı. Yapılan açıklamada, Ağır Silah Koalisyonu Toplantısı'nın açılışına, Ukrayna Savunma Bakanı Yardımcısı İvan Gavrılyuk başkanlığında bir heyetin katıldığı bildirildi. Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov’un etkinliğe çevrim içi olarak katıldığı belirtildi. Ayrıca, Bakan Umerov’un Ukrayna'da dün düzenlenen üst düzey askeri yönetim toplantısına katılması nedeniyle Paris ziyaretinin ertelenebileceği bilgisi verildi.

FRANSA BASININDA ÇIKAN HABERLER GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Öte yandan, Ukrayna ve Fransa Savunma Bakanlığı ekiplerinin şu anda ziyaret için yeni bir tarih ayarlamak için çalıştığı belirtildi. Diğer yandan, bu sabah Fransa basınında çıkan haberlerde, Umerov'un Fransa ziyaretinin güvenlik nedeniyle iptal edildiği iddia edilmişti.

TOPÇU KOALİSYONU

2023 yılının sonunda Ocak 2024'te Ukrayna ordusunu güçlendirmek amacıyla Ağır Silah Koalisyonu'nun Paris'te çalışmaya başlayacağı duyurulmuştu. Koalisyondaki liderliği Fransa ve ABD üstlendi. Ukrayna Savunma Bakanlığı, daha önce topçu sistemlerinin müttefiklerden temini sayesinde Ukrayna ordusunun ateş gücünü artıracağı vurgulamıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.