SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya Ukrayna’ya eylül ayında rekor sayıda SİHA ile saldırdı

İşgalci Rusya’nın Eylül 2024’te Ukrayna’ya rekor sayıda kamikaze silahlı insansız hava aracıyla (SİHA) saldırdığını duyuran Birleşik Krallık askerî istihbaratı, Rus ordusunun ekim ayında bu rekoru geçeceğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2024 16:22
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2024 17:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya Ukrayna’ya eylül ayında rekor sayıda SİHA ile saldırdı

Birleşik Krallık askerî istihbaratı, Eylül 2024'te Rusya’nın Ukrayna'ya bin 300'den fazla kamikaze silahlı insansız hava aracıyla (SİHA) saldırdığını aktardı. Bunun, geniş çaplı işgal saldırısının başlangıcından bu yana bir ay içinde fırlatılan "en yüksek SİHA sayısı” olduğu belirtildi.

Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Rusya Eylül 2024'te Ukrayna'ya bin 300'den fazla kamikaze SİHA ile saldırdı.” bilgisi verildi.

İlgili sayının, geniş çaplı işgal saldırısının başlangıcından bu yana bir ay içinde fırlatılan en yüksek SİHA sayısı olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Mevcut göstergelere göre Rusya'nın Ekim 2024'te bu rakamı aşacağı neredeyse kesin.” vurgusu yapıldı. Öte yandan raporda, işgalci Rusya’nın bu seviyeyi 2024'ün sonuna kadar sürdürebilip sürdüremeyeceği konusunda belirsizlik olduğu belirtildi.

Buna ek olarak, Birleşik Krallık istihbaratı, "Rusya muhtemelen, İran'dan gelen tedariklerle birlikte iç üretimi artırarak Ukrayna'ya yönelik büyük ölçekli SİHA saldırıları gerçekleştirme yeteneklerini genişletti." ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.