SON DAKİKA
Hava Durumu

Esir Ukraynalı askeri vahşice katledenlerin Wagner üyesi olduğu iddia edildi

İşgalci Rus askerlerinin, esir bir Ukraynalı askeri, vahşice öldürdüğünü gösteren videonun sosyal medyada yayılmasının ardından bu vahşeti yapanların Wagner üyesi olduğu iddia edildi.

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2023 13:52
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2023 14:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Esir Ukraynalı askeri vahşice katledenlerin Wagner üyesi olduğu iddia edildi

Rus neo-faşist paralı asker grubu Wagner’in Norveç’e kaçan eski elemanı, Ukraynalı askerin kafasını kesen kişilerin Wagner grubu mensubu olduğunu iddia etti.

İşgalci Rus askerlerinin, esir bir Ukraynalı askeri vahşice öldürdüğünü gösteren görüntüler dün sosyal medyada gündem oldu. Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), söz konusu savaş suçunun işlenmesine dair bir soruşturma başlattığını duyururken, Ukraynalı askeri vahşice katledenlerin kimliği henüz resmi olarak belirlenmedi.

"UKRAYNALI ASKERİN KAFASINI KESEN WAGNER ÜYESİ"

Gulagu.net İnsan Hakları Örgütünün Kurucusu Volodimir Oseçkin, Ukraynalı savaş esirlerine yönelik işlenen katliamın, Wagner'nin paralı askerleri tarafından gerçekleştirildiğini iddia etti.

Oseçkin iddiasını, Norveç’e kaçmış, paralı asker grubu Wagner’in eski elemanı Andrey Medvedev'e dayandırdı. Medvedev, söz konusu katliamın kayıt altına alındığı videoya yansıyan çağrı işaretleri, konuşma tarzları ve telsiz iletişimlerinden kişileri teşhis ettiğini söyledi.

Oseçkin, 2017'de Suriye'de paralı asker grubu Wagner üyelerinin bir mahkumu balyozla dövdüğü ve ardından cesedi parçalayıp üzerine benzin döktüğü videoların yayınlandığını da hatırlattı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.