SON DAKİKA
Hava Durumu

Kan donduran infaz: Elleri bağlanarak kılıçla öldürüldü!

Ukrayna İnsan Hakları Yetkilisi Dmıtro Lubinets, Ukraynalı bir savaş esirinin elleri arkadan bağlanmış bir şekilde kılıç ile infaz edildiğini duyurarak, söz konusu vahşete tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2024 10:17
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2024 10:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kan donduran infaz: Elleri bağlanarak kılıçla öldürüldü!

İşgalci Rusya, 24 Şubat 2022 tarihinden bu yana Ukrayna'ya yönelik olarak yürüttüğü topyekûn saldırı ve işgal girişiminde Cenevre Sözleşmesi'ni ihlal eden savaş suçlarına bir yenisini daha ekledi.

ELLERİ ARKADAN BAĞLANMIŞ BİR ŞEKİLDE KILIÇLA İNFAZ EDİLDİ

İşgalci Rus asker, Ukrayna'nın Donetsk bölgesindeki Novogrodivka kentinde vahşet içeren bir eylem gerçkleştirdi. Savaş esiri olan Ukraynalı asker, üzerinde "Kursk için" yazan bir kılıçla infaz edildi.

Ukrayna İnsan Hakları Yetkilisi Dmıtro (Dmytro) Lubinets, 17 Eylül 2024 tarihinde sosyal medya hesaplarında elleri arkadan bağlanmış bir şekilde infaz edilen Ukraynalı savaş esirinin fotoğraf ve videolarının dolaşıma sokulduğunu bildirdi.

Vladimir Putin idaresindeki Rusya'nın Cenevre Sözleşmesi'ni açık bir şekilde ihlal ettiğini vurgulayan Lubintes, "Dünya, Rusya'nın her türlü kural ve yasaya alenen saygısızlık gösterişine daha ne kadar seyirci kalacak?" diyerek tepki gösterdi. Lubinets bu kapsamda söz konusu vahşetin kayıt alına alınması için uluslararası örgütlere, Kızılhaça ve Birleşmiş Milletlere (BM) mektup yazdığını duyurdu.

"SALDIRGANLIĞA KARŞI MÜCADELEDE KARARLIYIZ"

Lubinets sözlerine şu şekilde devam etti:

"Bu tür gözdağı verme niteliğindeki idamların Ukrayna toplumunu demoralize etmeye yönelik olduğunu vurgulamak istiyorum. Ancak bu tür eylemleri gördüğümüzde, saldırganlığa karşı mücadelede daha kararlı olmamız gerektiğini anlamalıyız."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.