SON DAKİKA
Hava Durumu

Dünya ağır sıklet şampiyonu Usık, basın toplantısına Kırım Tatar desenli kıyafetiyle katıldı

Kırım doğumlu Ukraynalı ağır sıklet boks şampiyonu Oleksandr Usık (Oleksandr Usyk), Büyük Britanyalı Tyson Fury ile ringe çıkmadan önce düzenlediği son basın toplantısına Kırım Tatar desenleri ile süslenen kıyafeti ile katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2024 08:04
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2024 11:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Dünya ağır sıklet şampiyonu Usık, basın toplantısına Kırım Tatar desenli kıyafetiyle katıldı

Dünya Boks Birliği (WBA) "Süper", Dünya Boks Organizasyonu (WBO), Uluslararası Boks Federasyonu (IBF), Uluslararası Boks Organizasyonu (IBO) ve "The Ring" dergisi ağır sıklet kemerlerinin sahibi 36 yaşındaki Ukraynalı Oleksandr Usık (Usyk) ile Dünya Boks Konseyi (WBC) kemerini elinde tutan 35 yaşındaki Büyük Britanyalı Tyson Fury arasında geçecek karşılaşma öncesi son basın toplantısı düzenledi.

Ukraynalı ağır sıklet Oleksandr Usık ile Büyük Britanyalı Tyson Fury, 18 Mayıs’ta Suudi Arabistan'ın Riyad kentinde karşılaşacak ve 24 yıl sonra ilk tartışmasız ağır sıklet şampiyonu belirlenecek. 2 boksör ringe çıkmadan önce, dün son basın toplantısı düzenledi. Kırım doğumlu Ukraynalı Usık, basın toplantısına Kırım Tatar geleneksel nakışıyla işlenen kıyafet ile katıldı.

Kırım Tatar seramik ve desen ustası Rustem Skıbin, Usık’in kıyafetinde Kırım Tatar desenlerinin yer aldığını doğruladı.

UZUN ZAMANDIR BEKLENEN USIK-FURY KARŞILAŞMASI

35 yaşındaki Fury, Usık'la ilk maçına WBC ağırsıklet şampiyonu unvanıyla çıkacak. 37 yaşındaki Usık ise WBA, WBO, IBF ve IBO kemerlerini elinde bulunduruyor. Hem Fury hem de Usık hiç yenilmedi ve Britanyalı en son ekimde Francis Ngannou'yla çıktığı mücadelede yere serildiği dövüşe devam etmiş ve tartışmalı bir kararla maçı kazanmıştı. Ukraynalı Usık ise son olarak ağustosta Polonya'da Daniel Dubois'yı yenmişti.

Fury-Usık maçı başlangıçta şubatta yapılacaktı ancak Britanyalı'nın gözünün üzerinde bir kesik oluşunca ertelenmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.