SON DAKİKA
Hava Durumu

DSÖ: Sağlık hizmetlerine yönelik 802 kez Rus saldırısı oldu

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü, Rus saldırıları altındaki Ukrayna'da sağlık hizmetlerine 802 kez saldırı gerçekleştirildiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2023 16:57
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2023 19:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
DSÖ: Sağlık hizmetlerine yönelik 802 kez Rus saldırısı oldu

Rus saldırılarıyla mücadele eden Ukrayna, toprak bütünlüğü ve bağımsızlığı için işgalcilere karşı bir yıldır savunma gerçekleştiriyor. Ukraynalılar füzelere karşı ağır bir yaşam savaşı veriyor. Buna bağlı olarak Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Çatışma başladığından bu yana, DSÖ sağlık hizmetlerine yönelik 802 saldırıyı doğruladı. Bu saldırılar, 101 sağlık çalışanı ve hastanın vefatıyla sonuçlandı" dedi.

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ 8.4 MİLYON KİŞİYE MÜDAHALE ETTİ

Savaş dolayısıyla ruh sağlığı alanında psikolojik destek ve rehabilitasyonun artış sağladığını vurgulayan Ghebreyesus, sağlık alanının gelecekte riskli olduğunu kaydetti. Sağlık çalışanlarının Rus saldırılarına maruz kaldığını belirten Ghebreyesus, "DSÖ, Ukrayna'daki ortaklarıyla yakın bir şekilde çalışıyor ve sağlık müdahalesinde bulunduğu kişi sayısı 8.4 milyona ulaştı." dedi.

Açıklamada, "DSÖ, savaşın başlamasından bu yana Ukrayna'ya ambulans, jeneratör, kronik hastalar için ilaçlar, travma ve acil cerrahi durum malzemeleri de dahil olmak üzere toplamda yaklaşık 3 bin ton tıbbi malzeme ulaştırdı. DSÖ, çalışmalarımızı desteklemek, Ukrayna ve sığınmacı kabul eden ülkelerdeki 11.4 milyon kişiye ulaşmak için 240 milyon dolar tutarında yardım çağrısında bulundu"  denildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.