SON DAKİKA
Hava Durumu

Dışişleri Bakanı Sıbiga, Ukrayna diplomasisinin yol haritasını açıkladı

Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Sıbiga (Andrii Sybiha), ekibinin sonuç odaklı, cesur ve proaktif diplomasi ile Ukrayna ve Ukraynalılar için çalışmaya devam edeceğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2024 17:57
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2024 22:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Dışişleri Bakanı Sıbiga, Ukrayna diplomasisinin yol haritasını açıkladı

Yeni atanan Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Sıbiga (Andrii Sybiha), Dışişleri Bakanlığının savunmayı güçlendirmeyi, Barış Formülü'nün uygulanmasını, Rusya’nın işlediği savaş suçları dolayısıyla cezalandırılmasını ve Ukrayna'nın Avrupa Birliği (AB) ve NATO'daki geleceğini sağlamak için çalışmaya devam edeceğini ifade etti.

Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Sıbiga, “Dışişleri Bakanı olarak yeni sıfatla Ukrayna halkına hizmetimi sürdürmekten onur duyuyorum. Bu görevi bana emanet ettiği için Cumhurbaşkanı Zelenskıy’e minnettarım.” ifadelerini kullandı.

Ekibinin sonuç odaklı, cesur ve proaktif diplomasi ile Ukrayna ve Ukraynalılar için çalışmaya devam edeceğini belirten yeni Dışişleri Bakanı, “Ukrayna kendisini Rus saldırganlığına karşı savunmaya devam ederken, dış politika hedeflerimiz değişmiyor: savunmayı güçlendirmek, adil ve kalıcı barış için Barış Formülü'nü uygulamak, Rusya'nın işlediği savaş suçları nedeniyle cezalandırılmasını sağlamak, Ukrayna'nın AB ve NATO'daki geleceğini güvence altına almak.” açıklamasında bulundu.

Bakan, her düzeydeki Ukraynalı diplomatının ana görevinin Ukrayna'nın savunma kabiliyetini artırmak olduğunu vurgulayarak, “Büyükelçiler başta olmak üzere tüm diplomatlar, savaşın gerçekleri bağlamında hareket etmelidir. Savaşın gerçeklikleri içinde yaşamalıdır.” açıklamasında bulundu.

Ayrıca halihazırda 7.5 milyon Ukrayna vatandaşının yurt dışında bulunduğunu hatırlatan Sıbiga, devletin yurt dışındaki Ukraynalılara yönelik politikasını kökten değiştirmeyi ve konsolosluk hizmetlerinin mümkün olduğunca basitleştirilmeyi planladığını belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.