SON DAKİKA
Hava Durumu

Dışişleri Bakanı Kuleba: Ukrayna için havacılık koalisyonu bu yıl oluşturulacak

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, bazı ülkelerin Ukrayna’ya “havacılık koalisyonunun” bir parçası olarak şimdiden savaş uçakları sağlamaya hazır olduğunu belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2023 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2023 13:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Dışişleri Bakanı Kuleba: Ukrayna için havacılık koalisyonu bu yıl oluşturulacak

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, Ukrayna’ya Batılı savaş uçakları sağlayacak bir "havacılık koalisyonunun" bu yıl kurulacağını ifade etti.

Ukrayna televizyonunda konuşan Dışişleri Bakanı Kuleba, birkaç ülkenin şimdiden Ukraynalı pilotları hazırlamaya hazır olduklarını açıkladığına dikkat çekerek ayrıca bazı ülkelerin “havacılık koalisyonunun” bir parçası olarak savaş uçaklarını Ukrayna’ya sağlamaya hazır olduğunu belirterek, “Tüm bunlar Cumhurbaşkanının uluslararası temaslarının ve diplomatik cephede çalışan hepimizin çabalarının sonucudur. Önceliğimiz F-16 uçakları ama diğer uçakları da değerlendirebiliriz. Tanklarla da olduğu gibi.” dedi.

“TANKLARLA İLGİLİ SÜREÇ ŞU AN HAVACILIKTA TEKRARLANIYOR”

AB ülkelerinin Leopard tanklarını verme kararını kabul etmeden önce Birleşik Krallık’ın Challenger-2 tankları Ukrayna’ya teslim edeceğini ilan ettiğini, Fransa’nın Ukrayna’ya hafif tekerlekli tankları tedarik edeceğini açıklayan ilk ülke olduğunu hatırlatarak, “Tanklarla ilgili süreç şu an havacılıkta tekrarlanıyor. Yine Birleşik Krallık ve Fransa ana kararın alınmasına yol açan ve yönlendiren ilk kararları kabul ediyor. Tüm bunlar, gösterdiğimiz tek bir çabanın parçası ve kesinlikle sonuç getirecek." ifadelerini kullandı.

“HAVACILIK KOALİSYONU BU YIL OLUŞTURULUR”

Kararın yakın zamanda alınacağını aktaran Kuleba, “Havacılık koalisyonu bu sene oluşturulur. Batılı uçakları kullanan pilotlar ne zaman gökyüzümüzü kontrol edecek, buna şimdilik net cevap veremem. Ama koalisyon oluşturulduktan sonra her şey çok hızlı gelişecektir.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.