SON DAKİKA
Hava Durumu

Danimarka'nın finanse ettiği Ukrayna üretimi topçu sistemi cepheye teslim edildi

Ukrayna'nın yerli üretimi Bogdana topçu sistemini finanse eden Danimarka, 18 topçu sisteminin cepheye teslim edildiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2024 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2024 12:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Danimarka'nın finanse ettiği Ukrayna üretimi topçu sistemi cepheye teslim edildi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski) ile Danimarka Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Troels Lund Poulsen'ın 14 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirdiği görüşmenin ardından Kopenhag'tan Kıyiv'e (Kiev) destek geldi.

18 TOPÇU SİSTEMİ UKRAYNA CEPHESİNDE

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, üretimi Danimarka tarafından finanse edilen 18 Bogdana (Bohdana) motorcu topçu sistemini teslim aldı. Ukrayna'da teçhizat üreten ilk Avrupa Birliği (AB) ülkesi olan Danimarka, işgalci Rus saldırılarına karşı mücadele eden Ukrayna'ya söz konusu topçu sistemini tedarik etmiş oldu.

UKRAYNA'DA SİLAH ÜRETMEK DAHA AZ MALİYETLİ

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Poulsen, üretimi Ukrayna'da sağlanan topçu sisteminin bu hafta sonu cepheye teslim edildiğini duyurdu. Poulsen, Ukrayna müttefiklerine yönelik olarak, Ukrayna'da silah üretmenin, Batı'da silah üretmekten veya satın almaktan daha az maliyetli olduğunu söyledi. Poulsen, AB üyesi ülkeleri Ukrayna'da silah üretmi sağlamak için finans tahsis etmeye çağırdı. 

Ukrayna'nın yerli üretimi olan Bogdana için Danimarka ve Ukrayna 13 Haziran 2024 tarihinde mutabakat zaptı imzaladı. 19 Ağustos'ta Danimarka'nın Ukrayna'ya silah alımı için 115 milyon dolar ayırmaya hazırlandığı duyuruldu. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.