SON DAKİKA
Hava Durumu

Danimarka'dan Ukrayna'ya 15'inci askeri yardım paketi

Danimarka, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik büyük çaplı işgalin başlamasından bu yana Ukrayna'ya 1.7 milyar Danimarka kronu (yaklaşık 247 milyon dolar) değerindeki 15'inci askeri yardım paketini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2024 18:56
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2024 18:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Danimarka'dan Ukrayna'ya 15'inci askeri yardım paketi

Danimarka, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik büyük çaplı işgalin başlamasından bu yana Ukrayna'ya 1.7 milyar Danimarka kronu (yaklaşık 247 milyon dolar) değerindeki 15'inci askeri yardım paketini açıkladı. Yeni paket, Çekya Savunma Bakanlığı ile işbirliği içinde 15 bin top mermisinin satın alınması için gereken finansmanı içeriyor. Pakette ayrıca hava savunma teçhizatı ve mühimmatı, mayın temizleme teçhizatı ve insansız hava araçları da yer alıyor.

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Danimarka'nın açıkladığı yeni askeri destek paketine ilişkin açıklama yaptı. Umerov, "Ukrayna'nın özellikle topçu mühimmatı olmak üzere büyük desteğe ihtiyacı var. Danimarka Savunma Bakanı Troels Lund Poulsen, 15'inci yardım paketi sayesinde Danimarka, silah ve mühimmat alımına mali katkı sağlıyor" dedi. Umerov, Danimarka Savunma Bakanı Poulsen'e teşekkür ederken, "Danimarka'ya ve kişisel olarak Bakan Poulsen'e sadık destekleri için minnettarım. Bu, Avrupa'da barış ve özgürlüğün korunmasına yönelik güçlü bir yatırımdır" açıklamasını yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.