SON DAKİKA
Hava Durumu

Danimarka'dan Ukrayna'ya 1 milyar avroluk yeni askeri destek paketi

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, Ukrayna'ya 1 milyar avro tutarında yeni bir askeri destek paketi sağlayacaklarını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2023 22:32
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2023 22:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Danimarka'dan Ukrayna'ya 1 milyar avroluk yeni askeri destek paketi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, bugün Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen ile Norveç'in başkenti Oslo'daki toplantıda bir araya geldi. Burada yapılan basın toplantısında konuşan Başbakan Frederiksen, Ukrayna'ya yeni askeri destek paketini parlamentoya sunacağını dile getirdi.

Başbakan Frederiksen, parlamentonun yeni paketi onaylaması halinde Danimarka'nın, Ukrayna ordusuna mühimmat, tank ve insansız hava aracı sağlayacağını kaydetti. Frederiksen, "Şimdi cesur Ukrayna ordusunun her gün yürüttüğü savaştan yorulmanın zamanı değil. Bu nedenle Ukrayna'nın uzun vadeli güvenliği için ortaklarımız ve müttefiklerimizle birlikte çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

DANİMARKA HÜKUMETİ, DESTEK PAKETİNİ PARLAMENTOYA SUNACAK

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı topyekun işgal girişimine başladığı tarihten bu yana Danimarka yönetimi, Ukrayna'ya yaklaşık 2.8 milyar avro askeri yardım ve bunun yanı sıra 378 milyon avro insani destek sağladı. Danimarka hükumeti, 14 Aralık 2023 tarihinde Ukrayna'ya yönelik yeni bir yardım paketini parlamentoya (Folketing) sunacak.

NORVEÇ'TE UKRAYNA-KUZEY AVRUPA ZİRVESİ

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, ABD ziyaretinin ardından İkinci Ukrayna-Kuzey Avrupa Zirvesi için bugün Norveç'in başkenti Oslo'ya gitti. Zelenskıy; burada Norveç, Danimarka, İzlanda, Finlandiya ve İsveç liderleriyle bir araya geldi. Zirvede savunma, politika ve ekonomik işbirliğinin güçlendirilmesi konuları ele alındı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.