SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskıy, Kursk Operasyonu'nun başladığı noktadan bağımsızlık mesajı verdi!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Bağımsızlık Günü münasebetiyle yayımladığı mesajında Rus saldırılarına karşı direnişi vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2024 16:18
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2024 17:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Zelenskıy, Kursk Operasyonu'nun başladığı noktadan bağımsızlık mesajı verdi!

Ukrayna’da 24 Ağustos Bağımsızlık Günü'nü kutluyor. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski), Bağımsızlık Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Zelenskıy'ın kutlama mesajını paylaştığı videosu, yaklaşık üç hafta önce Ukrayna birliklerinin Rusya'nın Kursk bölgesine gerçekleştirdiği sınır ötesi operasyonun başladığı noktanın yakınında çekildi. Öte yandan, videonun Rus topçularının sıkça hedef aldığı Psel Nehri bölgesinde kaydedildiği bilgisi paylaşıldı.

Zelenskıy, Ukrayna Bağımsızlık Günü mesajında şu ifadelere yer verdi:

Sevgili Halkım!

Ukraynalılar her zaman borçlarını öderler. Ve toprağımıza felaket dileyen herkes, bunu kendi evinde bulacaktır. Hem de faiziyle. Toprağımıza kötülük ekmek isteyen herkes, onun meyvelerini kendi topraklarında biçecektir.

Bu bir kehanet, böbürlenme veya kör bir intikam değil; bir örüntüdür. Bu adalettir. Kötülük için bir bumerangtır. Ve bu bumerang, bu konuşmayı kaydettiğim yerin çok da uzağında olmayan bir noktadan başladı. Sumı bölgesi. Psel Nehri. Sınırımıza birkaç kilometre mesafede.

Ukrayna ile baskı arasındaki sınır, hayat ile ölüm arasındaki sınır. Bağımsız bir Avrupa devleti ile dünyadaki bir numaralı terör örgütü arasındaki sınır.

Rusya'nın savaşı 913 gün önce başlattığını anımsatan Cumhurbaşkanı, "Sadece egemen sınırlarımızı değil, aynı zamanda zulmün ve sağduyunun sınırlarını da ihlal etti. Sınırsızca bir şeyi arzuluyordu: Bizi yok etmek. Bunun yerine, bugün Ukrayna'nın 33. Bağımsızlık Günü'nü kutluyoruz. Ve düşmanın toprağımıza getirdiği her şey şimdi evine dönmüş durumda. Ve toprağımızı tampon bölgeye çevirmek isteyen kişi, kendi ülkesinin tampon federasyona dönüşmesini önlemeyi düşünmelidir. Bağımsızlık böyle karşılık verir. Hedef alınan sivillerimiz, güdümlü hava bombaları ve Kinzhallar ile hedef alınan vatandaşlarımız, saçları ağarmış ebeveynlerimiz, yeraltında ders yapmak zorunda kalan çocuklarımız için karşılık verir." dedi.

"Onların liderinin solgun gözleri, tüm dünyayı gri bir bölge olarak algılıyor. Ama mavi ve sarı bayrağın hak ettiği topraklarımızın gri bir bölgeye dönüşmesine izin vermeyeceğiz. Kızıl Meydan'daki hasta yaşlı adam, sürekli herkesi kırmızı düğme ile tehdit eden adam, bize hiçbir kırmızı çizgi dayatamayacak. Yalnızca Ukrayna ve Ukraynalılar, nasıl yaşayacaklarına, hangi yolu seçeceklerine ve hangi kararı alacaklarına karar verecek. Çünkü bağımsızlık böyle işler." diyen  Volodımır Zelenskıy, "Ukrayna bir kez daha şaşırtıyor. Rusya ise yine kendi repertuarına dönüyor. Bu, dünya medyasının genel olarak Kursk bölgesindeki olayları nasıl aktardığını gösteriyor. Rusya'nın, "nüfus" olarak adlandırdığı vatandaşlarına nasıl davrandığını gösteriyor. Askerlerinin yerel dükkanları nasıl yağmaladığını gösteriyor. Bu, Putin'in Rusya'sının dünyadaki gözlerindeki görüntüsüdür. Aynı şekilde, tüm dünya, savaşçılarımızın yerel halka su, yiyecek ve ilaç sağladığını, onların ise "İyi ki siz buradasınız, Kadirovcular değil" dediklerini görüyor. Bu, Ukrayna'nın onurunun görüntüsüdür. Medeniyet ve bağımsızlığımızın erdemidir." ifadelerini kullandı.

33 yıl önce, Ukrayna'nın dünya haritalarında yeniden doğduğunu ve bugün tüm dünyanın kalbini fethettiğini söylen Zelenskıy, "Cesaretiyle ilham veriyor. Putin'den korkmamayı örnekliyor. Ve dünyayı Ukrayna'nın dünya görüşü etrafında birleştiriyor: 21. yüzyılda teröristler, Valday'da rahat etmek yerine Lahey'de hesap vermelidir. Ve dünyada artık hiç kimse "Ukrayna nerede?" demeyecek. Çünkü her kıta artık "Ukrayna kazanmalı" diyor. Bu, bağımsızlığımızı besliyor. Bizim Ukrayna'mızın yabancı topraklara ihtiyacı yok. Kendi topraklarımızda barış ve huzura ihtiyacımız var. Toplamda 6,992 kilometrelik sınırımız boyunca. Karada, denizde, havada, ülke içinde... Değerlerimizi koruduğumuz her yerde." şeklinde konuştu.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'ın video mesajında ayrıca şu cümlelere yer verildi:

Savaşçılarımıza ve devletimize yardım eden herkese teşekkür ederim, bağımsızlığımızı sürdürmek ve yaşatmak için yaşayan ve çalışan herkese. Sağlık çalışanlarımız, kurtarıcılarımız, itfaiyecilerimiz, enerji mühendislerimiz, gönüllülerimiz ve girişimcilerimiz, polis memurlarımız ve çiftçilerimiz, demiryolu çalışanlarımız, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz. Hepsine. Buradaki Ukraynalılar, yurtdışındaki Ukraynalılar, yardım eden, gereken malzemeleri bulan, gönderen, dünyaya Ukrayna'yı anlatan herkes. Ve geçici olarak işgal edilen topraklarda Ukrayna ile kalan herkes. Sınır tanımayan gücü ve sınırsız iradesi olan tüm Ukraynalılar. Her birinize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün için. Ve bu savaşın 913 gününün her biri için. Her birinizin amacı için. Bağımsızlığın herkes için bir amaç olduğunu kanıtladığınız için. Ve birçok boyutu olduğunu. Ki bunların her biri, kapsamlı bir bağımsızlık sağlamak için kazanılmalıdır. Bu ekonomik bağımsızlık, bu enerji bağımsızlığı. Bu, Ukrayna halkının manevi bağımsızlığıdır. Ve bugün Ukrayna Ortodoksluğu, Moskova'nın şeytanlarından kurtuluş yolunda bir adım atıyor. Bu aynı zamanda bağımsız bir Ukrayna'nın ödülleri için adaletin gerçekleşmesidir ki, bir daha asla ona ihanet edenler tarafından giyilmeyeceklerdir. Bu, cephede Ukrayna'yı savunan ve Ukrayna onurunu hak eden yabancı kahramanlar için adaletin gerçekleşmesidir. Bunlar, bugün başlattığımız kaçınılmaz süreçlerdir. Bağımsızlık böyle güçlenir.

"Bizimle düşman arasında sağlam bir sınır olmalı ve Ukraynalılar arasında duvarlar olmayacak." olmayacak diye Cumhurbaşkanı Zelenskıy,"Çünkü Ukrayna her birimizin içinde. Bağımsızlık her birimizin içinde. Ve birleşik, kazanabiliriz. Bu, 24 Şubat tarafından kanıtlandı. 2022 ve 2023 tarafından kanıtlandı. Bu yıl da bunu kanıtlıyor. Dayandık, düşmanı engelledik ve geri püskürttük ve şimdi onların bataklıklarında bunu yapmaya devam ediyoruz." dedi.

Bağımsızlığın ne olduğunu, onu yeniden canlandırmanın ve savunmanın ne kadar zor olduğunu bildiklerini kaydeden Zelenskıy konuşmasını "Ama biliyoruz ki, her şey bize bağlı."  şeklinde sürdürdü.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Bağımsızlık Günü mesajını şu ifadelerle tamamladıÇ

Bağımsızlığın nasıl göründüğünü biliyoruz. 24 Şubat sabahı, gözlerimizdeydi. Bugün, bağımsızlık tüm yönlerde siperlerde. Şehirlerimizde ve köylerimizde: Her bölümde kendimizin en iyisini bulduğumuzda, kendimizde Ukrayna'yı bulduğumuzda ve onun için savaştığımızda. Bugün bağımsızlık, her şeyi görmüş yorgun gözlerde. Ukraynalılar başarılı olduğunda bağımsızlık gülümser. İnsanlarımızı kaybettiğimizde bağımsızlık sessizdir. Düşmüş kahramanları asla unutmama yemini eder. Bağımsızlık, savaş alanında ve sivil hayatta duman ve tozun tadıdır. Bağımsızlık, bir hava saldırısı uyarısı sırasında sığınağa iner, hayatta kalmak için ve tekrar yükselmek için düşmana tekrar söylemek için: Başarılı olamayacaksınız. Başarısız olacaksınız. Üstün gelemeyeceksiniz. Ve her şey için hesap vereceksiniz.

İşte özgürlüğü böyle hissediyoruz. Ukrayna böyle görünüyor. İşte bağımsızlık böyle görünüyor. Ve böyle sesleniyor.

UKRAYNA BAĞIMSIZLIK GÜNÜ

Ukrayna Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti Parlamentosu 24 Ağustos 1991 tarihinde, Ukrayna’nın bağımsızlığını ilan eden belgeyi kabul etti ve 1 Aralık 1991 tarihinde düzenlenen referandumda Ukraynalıların yüzde 90’ı Ukrayna’nın bağımsızlığı için oy verdi.

İşgalci Rusya'nın 24 Şubat 2022 tarihinde başlattığı topyekûn saldırı ve işgal girişimi nedeniyle Ukrayna bu yıl da Bağımsızlık Günü'nü savaşın gölgesi altında kutluyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.