SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Hollanda'yı ziyaret etti

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Hollanda'ya çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Zelenskıy "Hollanda, pilotlarımızı ve mühendislerimizi eğittikten sonra Ukrayna'ya 42 F-16 uçağı sağlayacak" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2023 16:22
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2023 17:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Hollanda'yı ziyaret etti

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) 18 Ağustos'taki F-16 savaş uçaklarını Ukrayna'ya teslimini onaylamasının ardınan Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Hollanda'yı ziyaret etti. Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile Eindhoven kentindeki askeri hava üssünde bir araya gelen Zelenskıy, sosyal medya hesabından ziyarete ilişkin açıklama yaptı.

HOLLANDA, UKRAYNA'YA 42 F-16 UÇAĞI SAĞLAYACAK

Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Başbakan Rutte ile önemli görüşmeler gerçekleştireceklerini ifade ederek, görüşmenin ana gündeminin, Ukrayna halkını Rus saldırılarından korumak için ülkesine F-16 verilmesi olduğunu vurguladı. Zelenskıy, "Hollanda, pilotlarımızı ve mühendislerimizi eğittikten sonra Ukrayna'ya 42 F-16 uçağı sağlayacak" ifadelerini kullanadı. Her geçen gün daha da güçlendiklerini kaydeden Zelenskıy, gündeminde Küresel Barış Zirvesi, Barış Formülü ve Rusya'nın adalete teslim edilmesi konularının da bulunduğunu vurguladı.

HOLLANDA'NIN UKRAYNA'YA F-16 SAVAŞ UÇAKLARINI TESLİMİ ONAYLANDI

Hollanda Savunma Bakanlığı, 18 Ağustos'ta Hollanda'nın Ukrayna'ya F-16 savaş uçaklarını teslim etmesinin ABD tarafından onaylandığını açıklamıştı. Savunma Bakanı Kajsa Ollongren yaptığı açıklamada, "ABD'nin, F-16 savaş uçaklarının Ukrayna'ya teslimatını onaylamasını memnuniyetle karşılıyoruz. Bu, bizim Ukraynalı pilotların eğitimini tamamlamamıza olanak tanıyor" ifadelerini kullanmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.