SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Zelenskıy: Avrupa Birliğinden tarihi bir sonuç bekliyoruz

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, bugün Avrupa Komisyonu tarafından yayımlanacak olan rapora ilişkin değerlendirme yaptı. Zelenskıy, "Avrupa Birliğinden tarihi bir sonuç bekliyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2023 12:58
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2023 13:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Cumhurbaşkanı Zelenskıy: Avrupa Birliğinden tarihi bir sonuç bekliyoruz

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır ZelenskıyAvrupa Birliğine (AB) üyelik adımları konusunda Kıyiv'in planlı bir şekilde hareket ettiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Zelenskıy, dün akşam yayımlanan video mesajında, "Yarın önemli bir gün. Avrupa Birliğinden tarihi bir sonuç bekliyoruz. Ukrayna'nın Avrupa Komisyonunun tavsiyelerini uygulamasına ilişkin raporu bekliyoruz" dedi.

"UKRAYNA'NIN AB'YE KATILIMINI BAŞARACAĞIZ"

Zelenskıy, Ukrayna'nın AB üyeliği için uzun bir yol kat ettiğini ancak katılım kararının siyasi olduğunu vurguladı. Zelenskıy, bununla birlikte katılımın, AB'nin standart ve normlarına uyum sağlama çalışmasına bağlı olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı, "Ukrayna AB'ye katılacak. Ve bunu özellikle devletimizin halkımızın çıkarlarıyla tamamen tutarlı olan iç dönüşümün bir sonucu olarak başaracağız" ifadelerini kullandı. 

BUGÜN AVRUPA KOMİSYONUNA DEĞERLENDİRME RAPORU SUNULACAK

Avrupa Komisyonu tarafından alınan karar neticesinde Ukrayna ve Moldova'nın Avrupa Birliğine (AB) katılımına yeşil ışık yakıldı. Bu kapsamda bugün (8 Kasım 2023) iki ülkenin AB'ye katılımına ilişkin değerlendirme raporu sunulacak. AB üyesi 27 ülkenin aralık ayında yapacağı zirvede, Kıyiv'in müzakerelere başlamasına izin verilip verilmeyeceğine dair karar verilmesi bekleniyor. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.