SON DAKİKA
Hava Durumu

Çubarov: Ukrayna'nın Kırım üzerindeki egemenliği Kırım Tatarlarının varlığı için tek koşuldur

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, Ukrayna Bağımsızlık Günü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2024 17:44
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2024 17:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çubarov: Ukrayna'nın Kırım üzerindeki egemenliği Kırım Tatarlarının varlığı için tek koşuldur

Ukrayna, bugün bağımsızlığının 33. yılını kutluyor. Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, yayımladığı mesajla Ukrayna Bağımsızlık Günü'nü kutladı.

Ukrayna’da 24 Ağustos Bağımsızlık Günü bu yıl da savaşın gölgesi altında kutlanıyor. KTMM Başkanı Refat Çubarov, Kırım'ın Ukrayna'nın ayrılmaz bir parçağı olduğunu vurguladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

Ukrayna ulusunun tarihinde bağımsızlıktan daha zorlu bir mücadele yoktur. Ukraynalı nesiller, gerçek özgürlüklerine kavuşmak ve kendi bağımsız devletlerinde yaşamak için mücadele ettiler. Her zaman Ukrayna bağımsızlığının en azılı düşmanı olan Moskova, şimdi bağımsız Ukrayna devletini ve Ukrayna ulusunun kendisini yok etmeyi amaçlayan topyekûn bir savaş başlattı.

Yakın komşular olan Kırım Tatar ve Ukrayna halkları, saldırgan komşularının tacizine karşı mücadele etmek için yüzyıllar boyunca sıklıkla askeri ittifaklar halinde birleşti. Şimdi iki halk tek bir Ukrayna devleti altında birleşmiştir. Kırım Tatar halkının tarihi vatanı Kırım, Ukrayna devletinin ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir ve Ukrayna devletinin toprak bütünlüğünün korunması ve Ukrayna'nın Kırım üzerindeki devlet egemenliğinin yeniden tesis edilmesi, Ukrayna ulusunun ve yerli Kırım Tatar halkının varlığı ve özgür gelişimi için tek koşuldur.

Barbar Rusya'ya karşı kazanılan zaferin ardından bağımsız bir Ukrayna devleti inşa ederek bu yolda ilerlemeye devam edeceğiz.

Ukrayna'nın bağımsızlığını kazanmasının 33. yıl dönümü vesilesiyle tüm vatandaşlarımı kutluyor ve Rus düşmana karşı hızlı bir zafer diliyorum!

Şan olsun Ukrayna'ya! 

Kahramanlara şan olsun!

UKRAYNA BAĞIMSIZLIK GÜNÜ

Ukrayna Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti Parlamentosu 24 Ağustos 1991 tarihinde, Ukrayna’nın bağımsızlığını ilan eden belgeyi kabul etti ve 1 Aralık 1991 tarihinde düzenlenen referandumda Ukraynalıların yüzde 90’ı Ukrayna’nın bağımsızlığı için oy verdi.

İşgalci Rusya'nın 24 Şubat 2022 tarihinde başlattığı topyekûn saldırı ve işgal girişimi nedeniyle Ukrayna bu yıl da Bağımsızlık Günü'nü savaşın gölgesi altında kutluyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.