SON DAKİKA
Hava Durumu

Bodnar: Ukrayna'daki yabancı şirket sayısının yüzde 13,1'ini Türk iş insanları oluşturdu

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, Türk iş insanlarının Ukrayna'da 354 yeni şirket kurduğunu ve yabancı şirket sayısının yüzde 13,1'ini Türk iş insanlarının oluşturduğunu duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2024 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2024 10:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Bodnar: Ukrayna'daki yabancı şirket sayısının yüzde 13,1'ini Türk iş insanları oluşturdu

İşgalci Rusya'nın toprak bütünlüğüne yönelik olarak başlattığı topyekûn saldırı ve işgal girişimi öncesinde Türkiye ile Serbest Ticaret Anlaşması konusunda anlaşan Ukrayna'da gözler parlamentoya çevrildi. Bu kapsamda Ukrayna Parlamentosu Verhovna Radanın (Verkhovna Rada) anlaşmayı onaylaması bekleniyor. 

İKİLİ TİCARETTE HEDEF 10 MİLYAR DOLAR

Söz konusu anlaşma ile ilgili olarak Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar (Vasyl Bodnar), Dünya gazetesine değerlendirmlerede bulundu. Türkiye ile Ukrayna arasındaki ticaret hacmi hakkında bilgi veren Büyükelçi Bodnar, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 2023 yılında yaklaşık 7,5 mil­yar dolara ulaştığını kaydetti. Bodnar konuşmasında, "Serbest ticaretin başla­masının ardından Ukrayna ve Türkiye, bu yıl mart ayında İs­tanbul’da yapılan görüşmede Ukrayna ve Türkiye cumhur­başkanları tarafından açıkla­nan ikili ticarette 10 milyar do­lara ulaşma hedefine hızlı bir şekilde ulaşacak." ifadelerini kullandı. 

TÜRK GİRİŞİMCİLER YENİLENEBİLİR ENERJİNİN GELİŞTİRİLMESİNE AĞIRLIK VERDİ

Ayrıca ülkede savaşa rağmen Türk iş insanların 354 yeni şirket kurduğunu belirten Bodnar, "Toplam yabancı şirket sayısının yüzde 13,1’ini Türk iş insanları oluşturdu. Türk giri­şimciler, özellikle yenilenebi­lir enerjinin geliştirilmesine ağırlık verdi. Türk iş dünyası­na ülkemize olan güveni için minnettarız. Serbest ticaretin ve Ukrayna ekonomisinin to­parlanmasına yönelik ortak projelerin uygulanmasının Türk iş dünyası için büyük fay­dalar ve perspektifler sağlaya­cağına inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu. 

Bodnar, Rusya'nın saldırganlığı nedeniyle Ukrayna'daki tahılların ihraç edilemediğine dikkat çekerek, Rusya'nın yalnızca Ukrayna'da değil dünyada gıda güvenliğini terörize ettiğini belirtti.

Ayrıca Bodnar işgalcilerin Ukrayna'daki Ohmatdıt (Okhmatdyt) Çocuk Hastanesi'ne yönelik saldırılarına işaret ederek, "Burada ço­cuklar kanserle savaşıyor­du. Rus füzeleriyle değil. Çocuk tiyatrolarını, okulla­rını vurdular. Dün yaptılar, yarın da yapacaklar." şeklinde konuştu.

İŞGALCİ RUSYA'NIN 8 TEMMUZ TARİHLİ HAVA SALDIRISI

8 Temmuz 2024 tarihinde Rusya tarafından Ukrayna topraklarına yönelik olarak füze saldırısı gerçekleştirildi. Saldırı sonucunda Kıyiv, Krıvıy Rig, Pokrovsk ve Dnipro şehirlerindeki altyapıda ve konutlarda ciddi hasarlar meydana geldi. Ayrıca İşgalci Rusya’nın gerçekleştirdiği füze saldırısında Kıyiv'in en büyük çocuk hastanesi olan, 20 binin üzerinde çocuğun tedavi gördüğü Ohmatdıt  Çocuk Hastanesi’nde ağır hasarlar oluştu. Hastanede tedavi gören çocukların diğer sağlık tesislerine tahliyesi gerçekleştirildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.