SON DAKİKA
Hava Durumu

BM Güvenlik Konseyi, Kıyiv'deki çocuk hastanesine yapılan Rus saldırısını görüşecek

BM Güvenlik Konseyi, Kıyiv'deki çocuk hastanesine yapılan Rus saldırısının sonuçlarını bugün değerlendirecek.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2024 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2024 15:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
BM Güvenlik Konseyi, Kıyiv'deki çocuk hastanesine yapılan Rus saldırısını görüşecek

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, Rusya'nın Kıyiv'deki çocuk hastanesine yaptığı saldırının sonuçlarını değerlendirecek.

Dünyanın önde gelen basın kuruluşu Reuters, BM Güvenlik Konseyi tarafından yapılacak değerlendirmenin 9 Temmuz'da gerçekleştirileceğini bildirdi.

RUSYA, ÇOCUKLARI HEDEF ALDI

BM Genel Sekreteri António Guterres dün, Rus saldırılarını sert bir şekilde kınadı. Guterres, çocuk hastanesine ve başka bir sağlık tesisine yapılan füze saldırılarını şok edici olarak nitelendirdi.

BM Sözcüsü Stéphane Dujarric, "Sivillere ve sivil yapılara yönelik saldırılar uluslararası insancıl hukuk tarafından yasaklanmıştır. Bu tür saldırılar kabul edilemez ve derhal durdurulmalıdır" dedi.

Güvenlik Konseyi toplantısı, İngiltere, Fransa, Ekvador, Slovenya ve ABD'nin talebi üzerine düzenlenecek.

Birleşik Krallık'ın BM Daimi Temsilcisi Barbara Woodward, sosyal medya hesabında, "Hastaneye yapılan korkakça Rus saldırısını kınayacağız" dedi.

Rusya Savunma Bakanlığı, askerlerin Ukrayna'nın savunma sanayi tesislerini ve uçakların konuşlandığı yerleri hedef aldığını iddia etti. Ancak topyekûn işgalin başladığı 2022 yılının şubat ayından bu yana Rus askerleri tarafından binlerce sivil öldürüldü.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.