SON DAKİKA
Hava Durumu

Birleşik Krallık ve Polonya, Ukrayna'da geçici köy evleri inşa edecek

Birleşik Krallık ve Polonya Ukrayna'nın Lviv ve Poltava kentinde 700 kişilik geçici köy evleri inşa edecek.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2023 21:13
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2023 22:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Birleşik Krallık ve Polonya, Ukrayna'da geçici köy evleri inşa edecek

Ukraynalılar 24 Şubat 2022'de Rusya'nın başlattığı saldırılar nedeniyle can güvenliği tehlikesi altında. Ülkede evini, yurdunu ve ailesini kaybeden Ukraynalılar yaşam mücadelesi veriyor. Bu bağlamda başka ülkelere sığınmak zorunda kalan Ukraynalılar için Birleşik Krallık ve Polonya kolları sıvadı. 

BİRLEŞİK KRALLIK VE POLONYA UKRAYNA'DA GEÇİCİ KÖY EVLERİ İNŞA EDECEK

Birleşik Krallık Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada iki ülkenin, Ukrayna'nın doğusunda ve batısında 700 kişilik geçici köy evleri inşa edeceği duyuruldu. Açıklamada, yaklaşık 10 milyon sterlinlik (yaklaşık 235 milyon lira) köy evinin inşasının Ukrayna'nın Lviv ve Poltava kentlerinde gerçekleşeceği belirtildi. Yaklaşık 17 milyon kişinin insani yardıma ihtiyaç duyduğu, 8 milyon Ukraynalının ise Avrupa ülkelerinde sığınmacı olarak yaşadığı kaydedildi.

BİRLEŞİK KRALLIK VE POLONYA'DAN UKRAYNA'YA MADDİ DESTEK

İşgalcilerin, Ukrayna'da kritik altyapı tesislerini hedef aldığı ve ülkede ciddi derecede elektrik sorunu yaşandığı ifade edildi. Bu bağlamda açıklamada, Birleşik Krallık ve Polonya'nın hastane, okul ya da toplum merkezlerinde kalan yaklaşık 450 bin kişiye hizmet edecek 2.6 milyon sterlinlik jeneratör desteği sağlayacağı aktarıldı. 

Öte yandan Ukrayna Kızılhaçına 2,5 milyon sterlinlik (yaklaşık 59 milyon lira) destek sağlanacağı belirtildi.

BAKANLARIN KONUYLA İLGİLİ DEĞERLENDİRMESİ

Ayrıca açıklamada, Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı James Cleverly, Polonya Dışişleri Bakanı Zbigniew Rau ve Lviv Belediye Başkanı Andriy Sadovyy'in değerlendirmelerine yer verildi. Cleverly, Ukrayna'nın sivil altyapısının Rusya'nın hedefi haline geldiğini belirterek, Birleşik Krallık-Polonya işbirliğiyle insanların evinin ısınacağını ve aydınlanacağını dile getirdi. Zbigniew Rau ise "Ukrayna sadece kendi özgürlüğü için değil bizim özgürlüğümüz için de savaşıyor" diyerek Ukrayna'nın özgürlüğünün Avrupa'nın özgürlüğüne bağlı olduğunu vurguladı. 

Lviv Belediye Başkanı Andriy Sadovıy, "Yüzlerce insanın yeni bir hayata başlama şansı olacak çünkü Rusya eskisini ellerinden aldı" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.