SON DAKİKA
Hava Durumu

Birleşik Krallık ve Hollanda'dan Ukrayna'ya F-16 jetlerinin tedariki için koalisyon çalışması

Birleşik Krallık Başbakanı Rishi Sunak ile Hollanda Başbakanı Mark Rutte, İzlanda'nın başkenti Reykjavik'teki Avrupa Konseyi Dördüncü Zirvesi'nde, Ukrayna'ya F-16 jetlerinin tedarikinin koalisyonu için görüşmelerde bulunacak.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2023 10:02
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2023 13:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Birleşik Krallık ve Hollanda'dan Ukrayna'ya F-16 jetlerinin tedariki için koalisyon çalışması

Rus işgal saldırılarıyla güçlü bir şekilde mücadele eden Ukrayna, bir kez daha Birleşik Krallık ve Hollanda'dan askeri destek alacak. Birleşik Krallık ve Hollanda, Ukrayna'ya F-16 jetlerinin tedariki için "uluslararası koalisyon" oluşturmak üzere çalışacak.

UKRAYNA'YA F-16 JET TEDARİKİ GÖRÜŞÜLECEK

Birleşik Krallık'ın Başbakanlık Ofisi 10 Numara Sözcüsü tarafından Birleşik Krallık Başbakanı Rishi Sunak ile Hollanda Başbakanı Mark Rutte'nin, İzlanda'nın başkenti Reykjavik'te düzenlenen Avrupa Konseyi Dördüncü Zirvesi'nde görüşeceği bildirildi. Açıklamada, iki liderin Rusya'nın Ukrayna'nın ana karasına yönelik topyekun işgal girişimi ve saldırılarıyla mücadele edilmesi için görüşmelerde bulunacakları kaydedildi. 

Görüşmeye ilişkin olarak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sunak ve Rutte, Ukrayna'ya muharip hava kabiliyetleri sağlamak üzere, eğitimden F-16 jetlerinin tedarikine kadar her konuda destek verecek uluslararası bir koalisyon oluşturmak için çalışacakları konusunda mutabık kaldı. Sunak, Ukrayna'nın hak ettiği yerin NATO'da olduğuna olan inancını yineledi ve liderler, müttefiklerin gelecekteki saldırılara karşı caydırıcı olabilmeleri için Ukrayna'ya uzun vadeli güvenlik yardımı sağlamalarının önemi konusunda mutabık kaldı."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.