SON DAKİKA
Hava Durumu

Birleşik Krallık, Ukrayna'nın Kursk operasyonunda Storm Shadow füzelerini kullanmasına izin vermedi

Birleşik Krallık, Ukrayna'nın Rusya'ya karşı saldırı operasyonunda Storm Shadow füzelerini kullanmasına izin vermedi. Ukrayna, ABD'den ATACMS füzeleri için de izin talep etti.

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2024 19:00
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2024 11:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Birleşik Krallık, Ukrayna'nın Kursk operasyonunda Storm Shadow füzelerini kullanmasına izin vermedi

Birleşik Krallık hükumeti, Ukrayna'nın Rusya'nın Kursk bölgesinde düzenlediği saldırı operasyonunda Storm Shadow füzelerini kullanmasına izin vermedi. The Telegraph gazetesi 12 Ağustos'ta Birleşik Krallık hükumetinden bir kaynakla yaptığı görüşmede, bu konuda herhangi bir değişiklik olmadığının altını çizdi. Ayrıca, Birleşik Krallık'ın uluslararası insancıl hukuk çerçevesinde, Ukrayna'nın Rusya'nın yasadışı saldırılarına karşı savunma hakkını desteklemek amacıyla askeri yardım sağladığını belirtti.

Kaynak, "Birleşik Krallık tarafından sağlanan ekipmanın Ukrayna'nın savunması için olduğu konusunda netiz" diye ekledi. Geçen ay Birleşik Krallık'ı ziyaret eden Zelenskıy, İngiltere Başbakanı Keir Starmer'e, menzili yaklaşık 250 kilometre olan mühimmatın kullanımına yönelik kısıtlamaların kaldırılması için lobi yapmıştı.

Storm Shadow füzelerinin kullanımına ilişkin pozisyon sadece Birleşik Krallık hükumetine bağlı değil, çünkü bu füzeler Fransa ile ortaklaşa üretiliyor ve bu da Paris'in de koşullar konusunda söz hakkı olduğu anlamına geliyor.

Ukrayna ayrıca ABD'den Kursk sınır ötesi operasyonunda uzun menzilli ATACMS füzelerinin kullanımına izin vermesini istedi, ancak henüz bu konuda da bir onay alamadı.

Ukrayna, Moskova'nın pozisyonlarını güçlendirmek için kullandığı cephe hattının çok ötesindeki havaalanlarına ve lojistik merkezlere saldırı düzenlemek istiyor.

RUSYA, UKRAYNA'NIN İLERLEYİŞİNİ KABUL ETTİ

Kremlin yönetimi, Rusya’nın Kursk bölgesindeki 28 yerleşim yerinin Ukrayna kontrolü altına geçtiğini kabul etti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in başkanlığında bugün yapılan toplantıda konuşan Kursk Valisi Aleksey Smirnov, Ukrayna ordusunun Kursk bölgesinde ilerlemeye devam ettiğini belirterek, “28 yerleşim yeri düşman (Ukrayna) kontrolünde…” dedi.

Ayrıca Vali Ukrayna ordusunun Kursk bölgesinin 12 kilometre derinliğine ilerlediğini, cephe hattının genişliğinin ise 40 kilometre olduğunu belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.