SON DAKİKA
Hava Durumu

Birleşik Krallık'tan Ukrayna'ya yeşil ışık!

Birleşik Krallık'tan sağlanan silahlar, Ukrayna'nın Rusya topraklarındaki operasyonlarında kullanılabilir.

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2024 20:17
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2024 20:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Birleşik Krallık'tan Ukrayna'ya yeşil ışık!

Birleşik Krallık'tan sağlanan silahlar, Storm Shadow uzun menzilli füzeleri hariç, Ukrayna güçleri tarafından Rusya topraklarındaki operasyonlarda kullanılabilir. Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı'na atıfta bulunan Reuters, 

Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın Rusya'nın yasa dışı saldırılarına karşı kendini savunma hakkı olduğunu ve bu durumun Rusya içindeki operasyonları dışlamadığını belirtti.

Bakanlık, "Silahların verilmesi sürecinde, ekipmanın uluslararası hukuka uygun olarak kullanılacağını açıkça belirtiyoruz" açıklamasını yaptı.

Bu politika, Birleşik Krallık tarafından sağlanan tanklar, tanksavar füzeleri ve diğer askeri teçhizatın, Ukrayna'nın işgalden korunması çerçevesinde Rusya içinde kullanılabileceği anlamına geliyor.

Bununla birlikte, Birleşik Krallık tarafından sağlanan uzun menzilli Storm Shadow füzelerinin sadece Ukrayna'nın uluslararası olarak tanınan sınırları içinde kullanılabileceğine yönelik kısıtlamalar yürürlükte kalmaya devam ediyor.

Birleşik Krallık'ta yayın yapan Sky News televizyonu, Ukrayna kuvvetlerinin büyük olasılıkla Birleşik Krallık tankı Challenger 2'yi Rusya topraklarında kullandığını bildirdi. Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı bu bilgiye yorum yapmayı reddetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.