SON DAKİKA
Hava Durumu

Birleşik Krallık'tan Ukrayna’ya İHAsavar sistem desteği

Birleşik Krallık, Ukrayna’ya insansız hava araçlarını takip edip yok edebilen MSI-DS Terrahawk Paladin sistemleri sağlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2023 09:22
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2023 10:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Birleşik Krallık'tan Ukrayna’ya İHAsavar sistem desteği

Birleşik Krallık, 100 milyon sterlinlik yeni askeri yardım paketi kapsamında Ukrayna'ya ek silah ve hava savunma ekipmanı gönderecek. Ukrayna’ya sağlanacak askeri teçhizat arasında MSI-DS Terrahawk Paladin sistemlerinin de yer aldığı bildirildi.

Birleşik Krallık Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, 100 milyon sterlinlik yeni askeri yardım paketi kapsamında Ukrayna'ya ek silah ve hava savunma ekipmanının gönderileceği aktarıldı. Yardım paketine mayın temizleme araçları, askeri teçhizat için yedek parça ve kritik altyapı koruma araçlarının yer alacağı ifade edildi. Ayrıca pakete insansız hava araçlarını takip edip yok edebilen ve kritik altyapıyı koruyabilen MSI-DS Terrahawk Paladin sisteminin de dahil olduğu kaydedildi.

Üretici şirket MSI Defense Systems Ltd, MSI-DS Terrahawk Paladin sisteminin kısa menzilli hava savunmasının yanı sıra kara ve deniz hedeflerine karşı da kullanılabileceğini belirtiyor.

İŞGALCİ RUSYA UKRAYNA’NIN KRİTİK ALTYAPISINI YOK ETMEK İSTİYOR

Bilindiği gibi işgalci Rus ordusu her gün Ukrayna’nın farklı bölgelerine SİHA saldırıları gerçekleştiriyor. İşgalciler, Ukrayna’nın kritik öneme sahip altyapısını hedef alıyor. Cephede başarısız olan Rusya kış öncesinde Ukrayna’nın enerji altyapısına zarar vererek; milyonlarca sivili kış aylarında dondurucu soğukta bırakmak istiyor. Bu nedenle kritik altyapısını korumak için Ukrayna, daha fazla hava savunma teçhizatına ihtiyaç duyuyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.