SON DAKİKA
Hava Durumu

Birleşik Krallık'ın Ukrayna'ya mali desteği 1 milyar dolara ulaştı

Birleşik Krallık, Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya ilave mali destek sağlıyor. Ukrayna'ya Birleşik Krallık tarafından sağlanan mali destek 1 milyar dolara ulaştı.

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2023 19:26
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2023 21:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Birleşik Krallık'ın Ukrayna'ya mali desteği 1 milyar dolara ulaştı

Birleşik Krallık Maliye Bakanı Jeremy Hunt'ın Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası toplantısı kapsamında ülkelerin finans bakanlarıyla ABD'nin başkenti Washington'da bir araya geldi. Toplantıda, Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya ek destek sağlayacaklarını belirten  Hunt, Ukrayna'ya 500 milyon dolar ilave fon için garanti sağlayacağını duyurdu. Birleşik Krallık'ın Ukrayna'ya sağlayacağı ilave 500 milyon dolarlık fonla bu yılki desteği 1 milyar dolara ulaştı.

BİLEŞİK KRALLIK'IN UKRAYNA'YA SAĞLADIĞI MALİ DESTEK DEĞERİ 8 MİLYAR DOLAR

Birleşik Kralık'ın Ukrayna'ya taahhüt ettiği mali destek toplamda 6.5 milyar sterlin (8,1 milyar dolar) olacak. Ukrayna'ya verilecek olan yarım milyar doların, Ukrayna'daki kamu hizmetlerinin karşılanması ve Ukrayna'nın ekonomik ihtiyaçlarına yardımcı olması bekleniyor.

Ayrıca Birleşik Krallık, IMF'nin Yoksulluğu Azaltma ve Büyüme Güveni aracılığıyla gelişmekte olan ülkelerde yoksulluğu azaltmak ve büyümeyi desteklemek için 670 milyon daha sağlama taahhüdünde bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.