SON DAKİKA
Hava Durumu

Biden yönetimi Ukrayna'ya uzun menzilli seyir füzeleri sağlamaya açık: F-16'lara güçlü destek geliyor

ABD'nin Ukrayna'ya JASSM seyir füzeleri sağlanması planlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2024 21:26
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2024 21:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Biden yönetimi Ukrayna'ya uzun menzilli seyir füzeleri sağlamaya açık: F-16'lara güçlü destek geliyor

Politico ABD yönetiminin Ukrayna'ya uzun menzilli seyir füzeleri sağlama konusunda "açık" olup, bu durumun Ukrayna'nın F-16 savaş uçaklarına daha büyük bir savaş gücü kazandıracağını öne sürdü.

Beyaz Saray'da bir yetkiliye atıf veren Politico, "Ukrayna'nın Rusya'nın derinliklerinde devam eden ve iki haftadır süren olağanüstü başarılı kara harekatı karşısında Beyaz Saray'ın Ukrayna'ya karadan havaya füzeler sağlama istekliliği arttı. Bu durum, Vladimir Putin'i şaşırtarak Ukrayna'daki savaş alanından askerlerini geri çekmeye zorladı" yaptı.

Haberde, füzelerin gönderilmesine ilişkin nihai kararın henüz alınmadığı belirtilirken, Biden yönetiminden bir yetkiliye göre karmaşık detaylar üzerinde çalışıldığı ifade ediliyor. Bu konular arasında hassas teknolojilerin aktarımı ve Ukrayna'nın uçaklarının füzeleri fırlatma yeteneğinin sağlanması yer alıyor.

Politico'ya göre, söz konusu olan, 300 kilometre menzile sahip JASSM seyir füzeleri. Yayın organının iki kaynağı, Pentagon'un Ukrayna ile, Kıyiv'deki mevcut Sovyet uçaklarının ve yakın zamanda teslim edilen F-16'ların füzeleri hedeflere karşı kullanmasını mümkün kılacak teknik konular üzerinde çalıştığını belirtti.

UKRAYNA, BATI SİLAHLARINI KULLANMAK İÇİN İZİN İSTİYOR

Ukrayna, Batılı ortaklarına, Rusya topraklarının derinliklerinde saldırılar düzenlemek için silahlarını kullanma izni verilmesi çağrısında bulunuyor. Ukrayna'nın Rusya topraklarında saldırılar düzenleme konusundaki kısıtlamaların kaldırılmasını, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg gibi isimler destekledi. Ancak, örneğin, ABD ve Almanya bu durumu desteklemiyor.

​​JASSM NEDİR?

JASSM, Lockheed Martin tarafından geliştirilen, Amerikan yapımı hassas güdümlü bir havadan karaya seyir füzesidir. Her türlü hava koşulunda ve günün herhangi bir saatinde, yüksek korumalı sabit ve hareketli hedefleri vurmak için tasarlanmıştır.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.