SON DAKİKA
Hava Durumu

Biden: Rusya, Ukrayna'da asla başarılı olamayacak!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği geniş çaplı yoğun hava saldırısına tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2024 13:03
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2024 15:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Biden: Rusya, Ukrayna'da asla başarılı olamayacak!

İşgalci Rusya, 26 Ağustos 2024 tarihinde Ukrayna’ya yönelik geniş çaplı bir hava saldırısı gerçekleştirdi. ABD Başkanı Joe Biden, konuya ilişkin açıklamasında Rusya’yı kınadı. Biden, Rus saldırısının sivillerin ölümüne yol açtığını ve 24'ten fazla kritik enerji tesisini hedef aldığını söyledi.

“RUSYA UKRAYNA'DA ASLA BAŞARILI OLAMAYACAK”

Biden, "Rusya'nın, Ukrayna'ya karşı devam eden savaşını ve Ukrayna halkını karanlığa sürükleme çabalarını en güçlü şekilde kınıyorum. Açıkça söyleyeyim: Rusya Ukrayna'da asla başarılı olamayacak ve Ukrayna halkının ruhu asla kırılmayacak."  dedi.

Ayrıca ABD'nin Ukrayna'ya hava savunma sistemleri ve füze savunma sistemleri de dahil olmak üzere kritik askerî teçhizat sağlayarak 50'den fazla ülkeden oluşan koalisyona liderlik etmeye devam edeceğini yineledi.

ABD'nin, Ukrayna'nın sistemlerini onarmak ve elektrik şebekesinin dayanıklılığını güçlendirmek için Ukrayna'ya enerji ekipmanları tedarikini artırdığını kaydetti.

RUSYA’DAN UKRAYNA'YA BÜYÜK HAVA SALDIRISI

Ukrayna Başbakanı Denıs Şmıgal (Denys Shmygal), Rusya’nın 25 Ağustos'u 26 Ağustos'a bağlayan gece ve sabah saatlerinde gerçekleştirdiği büyük çaplı hava saldırısında 15 bölgenin zarar gördüğünü duyurmuştu. Başbakan, işgalci Rusya’nın balistik ve seyir füzeleri, silahlı insansız hava araçları (SİHA) olmak üzere farklı tip silahları kullanarak Ukrayna’nın enerji altyapısını hedef aldığını bildirmişti. Saldırıda hayatını kaybeden ve yaralanan kişi sayısı henüz açıklanmadı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski) ise bu saldırının Rusya’nın Ukrayna'ya karşı en büyük hava saldırısı olduğunu belirtmişti. Zelenskıy, Rus ordusunun saldırıda 100’den fazla farklı tip füze ve yaklaşık 100 adet Şahid tipi kamikaze silahlı insansız hava aracını (SİHA) kullandığını bildirmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.