SON DAKİKA
Hava Durumu

Biden: Bu savaştan Ukrayna galip çıkacak!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, Birleşik Krallık Başbakanı Keir Starmer ile yapacağı görüşme öncesinde "Şurası açık ki bu savaştan Putin galip çıkmayacak, Ukrayna galip çıkacak." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2024 12:51
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2024 14:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Biden: Bu savaştan Ukrayna galip çıkacak!

ABD Başkanı Joe Biden, Birleşik Krallık Başbakanı Keir Starmer ile 13 Eylül 2024 tarihinde Beyaz Saray’da görüştü. Biden ve Starmer Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik topyekûn işgal girişimi, Orta Doğu'daki durum ve Hint-Pasifik bölgesindeki meseleleri görüştü.

ABD'nin Ukrayna'ya ağladığı uzun menzilli füzelerin Rusya topraklarında kullanımını kısıtlayan sınırlamaların kaldırılıp kaldırılmayacağına ilişkin tartışmalar devam ederken yapılan görüşmede, Ukrayna'ya desteklerini yinelediler.

Görüşme öncesinde açıklama yapan Biden, "Şurası açık ki bu savaştan Putin galip çıkmayacak, Ukrayna galip çıkacak." dedi.

İsrail’e desteklerini sürdürmekte kararlı olan ABD ve Birleşik Krallık, İsrail- Hamas arasında ateşkes anlaşmasına acil ihtiyaç duyulduğunu belirttiler. Biden, "Orta Doğu'da Hamas'ın elindeki esirlerin serbest bırakılması, acil bir ateşkesin sağlanması ve Gazze'ye insani yardımların artırılmasını sağlayacak bir anlaşma ile ilgili çalışmalarımızı da ele alacağız." şeklinde konuştu.

İran, Kuzey Kore ve Çin Halk Cumhuriyeti'nin Rusya ile iş birliği konusunda derin endişelerini dile getirdiler. Ayrıca ikili, İran destekli Husilerin Kızıldeniz'deki ticari gemilere yönelik saldırılarını kınadı.

ABD, UKRAYNA'YA SAĞLANAN SİLAHLARIN RUS TOPRAKLARINDA KULLANIMINA İLİŞKİN GÖRÜŞMELERE DEVAM EDECEK

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, 26 Ağustos 2024 tarihinde yaptığı basın toplantısında Ukrayna’nın Batı’dan aldığı silahların Rus topraklarında kullanması konusunda görüşmelerin devam ettiğini söylemişti.

Kirby, ABD'nin Ukrayna'nın Batı silahlarının Rus topraklarındaki hedeflere yönelik kullanılmasına ilişkin iznin genişletilmesi yönündeki çağrılarının farkında olduğunu ve Ukraynalı mevkidaşlarıyla görüşmelerin süreceğini vurgulamıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.