SON DAKİKA
Hava Durumu

Berdyansk’taki köprü, Ukrayna tarafından havaya uçuruldu

Ukrayna'nın Berdyansk şehrinde Rus işgalcilerin askerî kargo taşıdığı demiryolu köprüsü havaya uçuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2024 19:16
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2024 19:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Berdyansk’taki köprü, Ukrayna tarafından havaya uçuruldu

Geçici olarak işgal edilen Berdyansk şehrindeki bir demiryolu köprüsü, yerel direniş hareketi ve Ukrayna Savunma İstihbaratı (GUR) tarafından düzenlenen özel bir operasyonla havaya uçuruldu. Rus işgalciler, bu köprüyü askerî kargo taşımak için kullanıyordu.

Bölge sakinleri, geçen günlerde bölgede birkaç güçlü patlama gerçekleştiğini bildirmişti. Ukrayna basın servisi RBC-Ukrayna'nın haberine göre, Vodokanal binası ile Vostoçnı Caddesi'ndeki araba yıkama yeri arasında bulunan bir demiryolu köprüsü havaya uçuruldu.

İŞGALCİLERİN MÜHİMMAT SEVKİYATI İMKÂNSIZ HÂLE GELDİ

Köprünün yıkılması, Berdyansk şehri ile demiryolu bağlantısını tamamen felç etti. Bunun sonucunda geçici olarak işgal edilen Ukrayna kentindeki işgal güçleri için yakıt ve madenî yağ, silah ve mühimmat getirilmesi imkânsız hâle geldi.

İşgalci Rus ordusu, Şubat 2022’de Berdyansk’ı geçici olarak işgal etmişti. Bununla birlikte Ukrayna yerel direniş hareketinin, o tarihten bu yana Rus işgalcilere karşı aktif olarak direnişini sürdürüyor. Ekim ayı başında hain yargıç Vitaliy Lomeiko Berdyansk’ta öldürülmüşü. Ekim ayı ortasında ise Lugansk bölgesinin merkezinde bir Rus binbaşıyı taşıyan araç havaya uçuruldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.