SON DAKİKA
Hava Durumu

Belçika, Ukraynalı pilotlara F-16 eğitimi verecek

Belçika, Ukraynalı pilotlara F-16 eğitimi vereceğini açıkladı. Belçika ordusu, Ukrayna'ya verilecek olan pilot eğitimi kapsamında askeri uzman personelini ortak koalisyona yönlendirecek.

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2023 22:49
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2023 01:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Belçika, Ukraynalı pilotlara F-16 eğitimi verecek

Belçika hükumeti, 15 Eylül 2023 tarihinde, Ukrayna'ya savaş uçakları tedarik etmeyi ve bunları uçuracak personeli eğitmeyi amaçlayan uçak koalisyonunun bir parçası olarak ülkenin, Ukraynalı pilotların F-16 savaş uçakları konusunda eğitimine katılmasını onayladı.

Belçika hükumetinin aldığı karar doğrultusunda, daha sonra Ukraynalı pilotlara ve diğer personele F-16'lar konusunda eğitim verebilmek amacıyla altı Ukraynalı eğitmen ve dört görev planlayıcısı Belçika'da eğitilecek. Ayrıca, gelen haftalarda Belçika Savunma Bakanlığı, ülkenin güneyindeki Skrydstrup Hava Üssü'nü bu amaçla kullanıma açan Danimarka'daki Ukraynalı F-16 pilotlarına yönelik bir eğitim merkezine üç askerden oluşan bir grup gönderecek.

2024 yılında ise Belçika Savunma Bakanlığı, ileri eğitim için iki adet F-16 jet eğitmeninin yanı sıra, F-16'ların konuşlandırılmasından sorumlu olacak çoğu teknisyen olmak üzere yaklaşık 50 askeri personelden oluşan bir birliği Danimarka'ya gönderecek.

UKRAYNALI PİLOTLAR, F-16 EĞİTİMİNE EKİM AYINDA BAŞLAYACAK

Ukraynalı pilotlar ve teknik personel yakında ABD yapımı F-16 savaş uçakları üzerine eğitime başlayacak. Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Pat Ryder, eğitimin Ekim ayında Arizona'daki bir hava üssünde başlamasının planlandığını açıkladı.

Amerika'nın Sesi Rusça Servisinin haberine göre, Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Pat Ryder, düzenlediği basın toplantısında, Ukraynalı pilotlar ve teknik personelinin F-16 eğitiminin, Ekim 2023'te Arizona'daki bir hava üssünde başlamasının planlandığını aktardı. Ukraynalı askerler için İngilizce dil eğitiminin ise eylül ayında başlayacağı kaydedildi.

PORTEKİZ, UKRAYNALI PİLOTLARA F-16 EĞİTİMİ VERECEK

Öte yandan Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy yaptığı açıklamada, Portekiz'in Ukraynalı pilotlara F-16 eğitimi vermek üzere kurulan uluslararası koalisyona katılan 13. ülke olacağını açıkladı.

NORVEÇ’TEN UKRAYNA'YA UÇAK DESTEĞİ

Ayrıca, Norveç Başbakanı Jonas Gahr Store, ülkesinin F-16 savaş uçaklarını Ukrayna'ya devredeceğini açıkladı. Norveç Başbakanı Jonas Gahr Store yaptığı açıklamada, "Ukrayna'ya, Norveç’in elinde olan F-16 savaş uçaklarını hibe etmeyi ve bu bağlamda transfer, miktar ve teslimat tarihleri konusunda daha fazla ayrıntı vermeyi planlıyoruz" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.