SON DAKİKA
Hava Durumu

Belçika Ukrayna'ya 611 milyon avro askerî yardım gönderecek

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Belçikalı mevkidaşı Ludivin Deonder ile yaptığı görüşmenin ardından Belçika'nın Ukrayna'ya 611 milyon avro değerinde askerî yardım göndereceğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2024 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2024 14:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Belçika Ukrayna'ya 611 milyon avro askerî yardım gönderecek

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov ile Belçika Savunma Bakanı Ludivin Dedonder 23 Ocak 2024 tarihinde telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bakan Umerov, Belçikalı mevkidaşı ile yaptığı görüşmenin detaylarını aktardı. Görüşmede, Ukrayna cephesindeki son gelişmeler ve Ukrayna-Belçika arasındaki diplomatik ilişkiler ele alındı. 

BELÇİKA UKRAYNA'YA 611 MİLYON EURO ASKERİ YARDIM GÖNDERECEK

Umerov, Belçika'nın Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya 611 milyon euro değerinde askerî yardım göndereceğini duyurdu. Umerov, "Belçika'nın Ukrayna'ya verdiği sarsılmaz desteği son derece takdir ediyorum. Belçika, bu yıl 611 milyon avroluk askerî yardım sağlayacak ve silahlı kuvvetlerimizin modernizasyonunu destekleme konusunda uzun vadeli bir taahhüde sahip" bilgisini verdi.

Ayrıca Umerov, hava kuvvetlerini güçlendirmeye yönelik olarak başlatılan pilot eğitimi koalisyonunda yer aldığı için Belçika'ya teşekkür etti.

Diğer yandan Belçika 2023'ün sonbaharında, Ukrayna'ya 2025 yılından itibaren çok sayıda F-16 savaş uçağı göndereceğini açıklamıştı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.