SON DAKİKA
Hava Durumu

Belçika'dan alınan Leopard 1 tankları Ukrayna'ya gönderilecek

Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya destek için Belçika'dan satın alınan Leopard 1 tankları cepheye gidecek. Söz konusu tankların sevkiyatı, en fazla 6 ay içinde tamamlanacak.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2023 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2023 12:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Belçika'dan alınan Leopard 1 tankları Ukrayna'ya gönderilecek

İsmi açıklanmayan bir Avrupa ülkesi, Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya Belçika merkezli OIP Land Systems şirketinden Leopard 1 tankları tedarik edecek.

Birleşik Krallık haber servisi Reuters'a göre; anlaşmayı yapan üst düzey yetkili, Belçika'dan Ukrayna'ya verilmek üzere düzinelerce ikinci el Leopard 1 tankı alındığını dile getirdi. Bu tankların Almanya ve İtalya üzerinden sevkiyatının sağlanacağı bildirildi. 

TANKLAR, 6 AY İÇİNDE UKRAYNA'YA ULAŞTIRILACAK

Tankların bir kısmının tamir edileceği, bir kısmının ise nakledileceği belirtildi. Söz konusu Leopard 1 tankları 4 ila 6 ay içerisinde Ukrayna cephesine gönderilecek. Teslim edilecek Leopard tanklarının, Belçika'daki Tournai kentindeki depolardan sağlanacağı biliniyor.

Öte yandan Reuters'a açıklama yapan bir savunma kaynağı ise Almanya'nın restore edilmesi için 32 adet Leopard 1 tankı için ödeme yaptığını, bunun 11-12 Temmuz'da Vilnius Zirvesi'nde Ukrayna için verilen destek paketi içerisinde yer aldığını dile getirdi. 

Batılı müttefikler 2023'ün başından bu yana Rus saldırılarına karşı güçlü bir direniş gösteren Ukrayna'ya Leopard 1 ve Leopard 2 tankları tedarik ediyor. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.